Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på hjemmelavet gløgg
Foto: Jes Buusmann Skøn opskrift på hjemmelavet gløgg.

Hjemmelavet gløgg opskrift

Hjemmelavet gløgg

Ahhh, så er det rigtig tid til julehygge med dem, du holder allermest af. Her har vi lavet hjemmelavet gløgg med masser af smag fra appelsin, nelliker, rosiner og mandler.

30 minutter
Print
6 glas gløgg

Ekstrakt til gløgg:
4 dl vand
saft og skal af 1 appelsin
saft og skal af 1 citron
2 dl sukker
3 hele nelliker
2 kanelstænger 


Desuden:
1 flaske kraftig rødvin
100 g soltørrede tranebær el. rosiner
100 g mandler
evt. ½ dl rom el. cognac

Sådan laver du gløgg

  • Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen 10 min. Si den gennem en sigte.
  • Varm rødvin og ekstrakt op i en gryde, det må ikke koge. Tilsæt tranebær, mandler og til sidst evt. rom.

Tip: Du kan også købe mandelsplitter færdig og bruge dem i gløggen.

Andre spændende slags gløgg:
Hvis du ikke er så glad for rødvin, kan gløgg også laves med enten hvidvin eller rosévin. Prøv f.eks. Pink gløgg med granatæblesafttomatgløgghvid gløgg og børnegløgg

 

Vidste du...

Gløggen stammer fra Sverige og kom først for alvor ind i den danske julefejring i løbet af 1940'erne sammen med en række andre svenske juletraditioner.

Gløgg er vin eller brændevin afbrændt i sukker og tilsat rosiner, mandler og krydderier.

Ordet stammer fra det svenske glögg, der egentlig er en sammentrækning af 'glödgad dryck' – dvs. en glødet eller afbrændt drik.

Kilde: Hjemmets store juleleksikon

Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg, Jul og Drikke