Opskrift på hjemmelavet gløgg
SPONSORERET indhold

Hjemmelavet gløgg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ahhh, så er det rigtig tid til julehygge med dem, du holder allermest af. Her har vi lavet hjemmelavet gløgg med masser af smag fra appelsin, nelliker, rosiner og mandler.

Foto: Jes Buusmann
08. okt. 2017 | Mad | Hendes Verden
6 glas gløgg | Total: 30 min

Ingredienser

Ekstrakt til gløgg:
4 dl vand
saft og skal af 1 appelsin
saft og skal af 1 citron
2 dl sukker
3 hele nelliker
2 kanelstænger 


Desuden:
1 flaske kraftig rødvin
100 g soltørrede tranebær el. rosiner
100 g mandler
evt. ½ dl rom el. cognac

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen 10 min. Si den gennem en sigte.
  • Varm rødvin og ekstrakt op i en gryde, det må ikke koge. Tilsæt tranebær, mandler og til sidst evt. rom.

Tip: Du kan også købe mandelsplitter færdig og bruge dem i gløggen.

Andre spændende varianter:
Hvis du ikke er så glad for rødvin, kan du også lave den med enten hvidvin eller rosévin. Prøv f.eks. Pink gløgg med granatæblesafttomatgløgghvid gløgg og børnegløgg

 

Anbefalet til dig