opskrift på hybensyltetøj
SPONSORERET indhold

Hybensyltetøj med vanilje og citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hybensyltetøj smager vidunderligt på ristet brød og er et lækkert tilbehør til kraftige oste. De skønne frugter er ganske gratis og kan plukkes overalt i det danske sommerlandskab. Her får du opskriften på en god og lækker omgang hybensyltetøj. Mums!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
26. jul. 2021 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 1-1 1/2 liter hybensyltetøj | Total: 35 min

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 35 min.
750 g modne, men faste hyben
5 dl vand
1 citron, øko
1 vaniljestang
500 g syltesukker

Sådan laver du hybensyltetøj med vanilje og citron

1. Vrid blomst og stilk af hybenfrugterne, og skær dem midt over (ækvator). Grav frøene ud med en lille teske. Skyl de halve hyben i koldt vand, og dryp af i en sigte. Hak dem groft med en kniv eller i en foodprocessor.

2. Hæld de hakkede hyben i en gryde, og tilsæt vand, fintrevet citronskal, citronsaft og den flækkede vaniljestang. Lad dem simre under låg i 25 min.

PRØV OGSÅ: Hybenmarmelade med æble

3. Tag låget af, tilsæt syltesukker, og kog i 5-10 min. mere, til de er tilpas møre, og du er tilfreds med konsistensen. Fjern skum, og hæld syltetøjet i varme glas.

4. Klip vaniljestangen i det antal stykker, som du har glas, og stik et stykke ned i hver. Luk glassene til med det samme.

Tip: Du kan erstatte vaniljestangen med en frisk rød chili. Halvér den på langs, skrab frø og mellemvægge ud, og kog chilien i marmeladen.

Anbefalet til dig