Indiske frikadeller med raita
Foto: Betina Hastoft Skønne indiske frikadeller.

Indiske frikadeller med raita

Disse indiske frikadeller er fyldt med lækre krydderier og er et sikkert hit på middagsbordet. Servér med raita og kogte basmatiris. Mums!

printer Print
plate 4 personer

500 g hakket kylling
1 hakket løg
2 fed presset hvidløg
1½ tsk. gurkemeje
1 tsk. sambal oelek
1 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. friskrevet ingefær
1½ tsk. salt
peber
1 æg
olie til stegning

Raita:
2 dl græsk yoghurt
1 forårsløg
1 friskhakket grøn chili
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. hakket frisk koriander
salt og peber

Sådan gør du:

  1. Rør alle ingredienserne til frikadellerne sammen. Form små frikadeller.
  2. Brun dem på begge sider i olie på en pande. Steg dem herefter ca. 10-12 min. ved jævn varme. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, de er gennemstegt.
  3. Snit forårsløget fint. Gem lidt af den grønne top til pynt.
  4. Rør ingredienserne til raitaen sammen, og smag til med salt og peber.
  5. Kom den i en skål, og drys forårsløgtop på.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Frikadeller, Indisk mad og Hovedret