Ingredienser
Arbejdstid: 10 min.
Frysetid: 1 time
Fryse-egnet
Vaniljeis:
4 dl sødmælk
1 stang vanilje
6 æggeblommer eller 3 hele æg
125 g sukker
2½ dl piskefløde
100 g økologisk crunchy peanutbutter
1 dl piskefløde
50 g saltede peanuts
Pynt:
50 g saltede peanuts
evt. mørk chokolade
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Varm mælk og vaniljestang op, til det næsten koger.
- Pisk æggeblommer eller hele æg sammen med sukker og vaniljekorn i en skål. Pisk den varme mælk i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden. Rør under opvarmning, til det får en cremet konsistens og er maks. 85 grader varmt – det må ikke koge! Si cremen over i en skål og lad den blive helt kold.
- Tilsæt fløde og frys cremen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld cremen i en form og stil den i fryseren. Rør den igennem hvert 20. min., til isen er frossen.
- Rør penautbutter og fløde ensartet og tilsæt den til isen sammen med de saltede peanuts, når isen er ved at være færdigfrosset. Fyld isen i en form og frys indtil brug.
- Servér isen i kugler med drys af saltede peanuts og evt. hakket eller høvlet mørk chokolade.