Is med peanutbutter og saltede peanuts
SPONSORERET indhold

Is med peanutbutter og saltede peanuts

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Peanuts gør isen her rigtig lækker.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
30. apr. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 1¼ liter)

Ingredienser

Arbejdstid: 10 min.
Frysetid: 1 time
Fryse-egnet
Vaniljeis:
4 dl sødmælk
1 stang vanilje
6 æggeblommer eller 3 hele æg
125 g sukker
2½ dl piskefløde
100 g økologisk crunchy peanutbutter
1 dl piskefløde
50 g saltede peanuts
Pynt:
50 g saltede peanuts
evt. mørk chokolade

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Varm mælk og vaniljestang op, til det næsten koger.
  2. Pisk æggeblommer eller hele æg sammen med sukker og vaniljekorn i en skål. Pisk den varme mælk i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden. Rør under opvarmning, til det får en cremet konsistens og er maks. 85 grader varmt – det må ikke koge! Si cremen over i en skål og lad den blive helt kold.
  3. Tilsæt fløde og frys cremen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld cremen i en form og stil den i fryseren. Rør den igennem hvert 20. min., til isen er frossen.
  4. Rør penautbutter og fløde ensartet og tilsæt den til isen sammen med de saltede peanuts, når isen er ved at være færdigfrosset. Fyld isen i en form og frys indtil brug.
  5. Servér isen i kugler med drys af saltede peanuts og evt. hakket eller høvlet mørk chokolade.