Isvafler med rabarberparfait
SPONSORERET indhold

Isvafler med rabarberparfait

Isvafler er ikke kun for børn! Den hjemmelavede bløde parfait med rabarber smager himmelsk i vafler med chokoladeovertræk.

Foto: Henrik Freek Christensen
06. jun. 2013 | Opskrift | BoligLiv

Isvafler med rabarberparfait og chokoladeovertræk

Tid: ca. 45 minutter plus frysetid.

(10 stk.)
Rabarberkompot:
250 g rensede rabarber, skåret i 1 cm tykke skiver
100 g sukker

Parfait:
1 bæger pasteuriserede æggehvider, svarer til
1½ æggehvide
4 spsk. sukker
1 bæger pasteuriserede æggeblommer, svarer til
2 æggeblommer
2½ dl piskefløde

Desuden:
200 g mørk chokolade
1 pakke isvafler med 10 stk.

1.  Rabarberkompot: Kom rabarber og sukker i en gryde, og kog op ved svag varme. Lad rabarberne simre, til de er møre. Det tager ca. 10 minutter. Afkøl kompotten. Sæt den eventuelt i køleskab, så den bliver helt kold.
2. Parfait: Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker. Pisk æggeblommerne og 3 spsk. sukker lyst og luftigt. Pisk fløden til tyk skum.
3. Vend rabarberkompotten med flødeskum og æggesnaps. Fold til sidst æggehviderne forsigtigt i cremen. Kom iscremen i en form eller skål, og dæk den til. Frys i mindst 4 timer.
4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp forsigtigt vaflernes kant i chokoladen, og læg dem til tørre på en bagerist.
5. Ved servering: Form parfaiten til kugler, og kom en kugle i hver vaffel. Pynt med resten af den smeltede chokolade.