Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Jordbær/rabarbermarmelade

Jordbær/rabarbermarmelade - opskrift fra Hjemmet

Jordbær/rabarbermarmelade

Marmelade er smørbart og tykkere i konsistensen end syltetøj. Derfor er det lækkert at komme på boller, knækbrød og ristet brød. Hvis frugterne ikke jævnes, kan syltetøjet i stedet bruges i desserter.

printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 5 min.
Fryse-egnet og ca. 1 måneds holdbarhed i køleskab
500 g rabarberstilke (uden blade)
500 g jordbær
500 g sukker
1 dl vand
geleringsmiddel (dosering efter brugsanvisningen)

  1. Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl stilkene. Skær dem ud i mindre stykker.
  2. Skyl jordbærrene i koldt vand og nip bladene af. Smelt sukker til karamel i en tykbundet gryde.
  3. Tilsæt rabarberne og lad dem slippe deres saft. Tilsæt jordbær og vand.
  4. Kog ved svag varme, til bærrene safter og kommer i kog. Kog et par min. og fjern skummet med en ske. Smag til med sukker.
  5. Tilsæt geleringsmiddel efter brugsanvisningen. Hæld straks marmeladen på rene (evt. skoldede) glas. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Marmelade