Jordbær/rabarbermarmelade
SPONSORERET indhold

Jordbær/rabarbermarmelade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Marmelade er smørbart og tykkere i konsistensen end syltetøj. Derfor er det lækkert at komme på boller, knækbrød og ristet brød. Hvis frugterne ikke jævnes, kan syltetøjet i stedet bruges i desserter.

24. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 5 min.
Fryse-egnet og ca. 1 måneds holdbarhed i køleskab
500 g rabarberstilke (uden blade)
500 g jordbær
500 g sukker
1 dl vand
geleringsmiddel (dosering efter brugsanvisningen)

  1. Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl stilkene. Skær dem ud i mindre stykker.
  2. Skyl jordbærrene i koldt vand og nip bladene af. Smelt sukker til karamel i en tykbundet gryde.
  3. Tilsæt rabarberne og lad dem slippe deres saft. Tilsæt jordbær og vand.
  4. Kog ved svag varme, til bærrene safter og kommer i kog. Kog et par min. og fjern skummet med en ske. Smag til med sukker.
  5. Tilsæt geleringsmiddel efter brugsanvisningen. Hæld straks marmeladen på rene (evt. skoldede) glas.