Jordbærrabarbersaft med vaniljestang
SPONSORERET indhold

Jordbærrabarbersaft med vaniljestang

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne saft er vidunderlig bare med isklumper og vand, men smager også fantastisk med danskvand og lidt finthakket mynte.

Af: Cecilie Svensson Foto: LineThit Klein
26. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Ca. 1 liter ekstrakt
ca. 1 kg rabarber
ca. 300 g jordbær
1 usprøjtet citron, skal herfra
2 vaniljestænger
1 liter vand
ca. 450-500 g sukker

Sådan gør du

Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på et par cm’s længde. Skyl jordbærrene, og nip stilken af dem. Anbring bær og rabarber, citronskal og vaniljestænger i en gryde sammen med vandet.

Bring det i kog, tilsæt sukkeret, og lad blandingen simre uden låg, til alt sukkeret er opløst.

Tag gryden af varmen, og lad saften stå og trække smag, imens den afkøler.

Hæld den igennem et tyndt stykke helt rent klæde. Hæld derefter på en skoldet flaske. Opbevar på køl, og nyd med isklumper og vand. Forholdet er ca. 1-4 vand til saft.

Bland saften med lidt mousserende vin, og nyd som en let aperitif.

PRØV OGSÅ: Forfriskende læskende saft