Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kalveskank med citron, porrer og timian
Foto: LIne Thit Klein Kalveskank med citron, porrer og timian

Kalveskank med citron, porrer og timian

Kalveskank med citron, porrer og timian

En lidt lettere version af den almindelige osso buco.

en time, 30 minutter
Print

8 stykker kalveskank, ca. 2 cm tykke
3-4 spsk hvedemel
3-4 spsk olivenolie
2 porrer i skiver
3 fed hvidløg
ca 1 ½ dl tør hvidvin
ca 8 dl god kyllingefond
3-4 hele peberkorn
2 hele tørrede enebær, kan udelades
skallen fra en halv citron skåret i strimler
friske timiankviste
salt og peber

Sådan gør du:

Vend kødet i mel, og varm olien op i en højsidet pande. Brun kødet på alle sider, tag kødet op og tør panden af.

Svits porre og hvidløg i lidt mere olie ved middelsvag varme, indtil porrerne er bløde og let gennemsigtige.

Læg kødet ved, skru op for varmen og hæld hvidvinen på. Lad det spilkoge et minuts tid, og tilsæt så fond, peberkorn, enebær, citronskal og timian og læg låg på panden. Lad retten simre i 75-90 min. ved svag varme. Smag til med salt.

Server rygende varm med et stykke godt brød eller evt med ris til.

TIP

Retten må ikke bulderkoge. Så bliver kødet sejt