Æbleskiver med ingefær
SPONSORERET indhold

Kanelæbleskiver med æble, ingefær og lun karamelsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne opskrift med æblefyld er relateret til den traditionelle udgave, som alle æbleskiveopskrifter udspr­inger af. En opskrift af Gitte Jakobsen.

Af: Redaktionen Foto: Pia Enghild
11. dec. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
Kanelæbleskiver med æble, ingefær og lun karamelsauce til 4 personer

Ingredienser

Grunddej:
50 g gær
100 ml vand, lunet
400 ml kærnemælk
4 æg
250 g hvedemel
2 spsk rørsukker
2 tsk kardemomme
½ tsk salt

1 portion grunddej
lidt smør, smeltet

Æble-ingefær-kompot:
4 spsk sukker
80 g smør
2 spsk frisk ingefær, finthakket
2 syrlige æbler, skåret i små tern
½ citron, saften heraf

Karamelsauce:
375 g sukker
320 ml fløde
et nip salt

Sådan gør du

Grunddej:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.

Kompot:
Kom sukkeret op i en pas­s­ende gryde, og lad det langsomt karamellisere. Tilsæt smør, ingefær, æbletern og citronsaft. Lad kompotten simre i 20 minutter. Tilsæt eventuelt lidt æblemost, hvis kompotten når at blive lidt tør. Lad kompotten køle helt af inden brug.

Karamelsauce:
Varm sukkeret op i en tung gryde, til det begynder at smelte i kanten, ca. 5 minutter. Rør forsigtigt med en træske, til sukkeret er blevet til karamel. Hæld forsigtigt fløden ned ad grydens inderside i en jævn, tynd stråle, og tilsæt et nip salt. Kog langsomt saucen jævn, og hæld det derefter i en skål.

Bagning:
Smør hullerne i æble­s­­ki­vepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter 1 tsk ­æble­kompot midt i hver æbleskive. Dæk med endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til bunden er let gylden. Vend dem med et træspyd, og bag dem færdig. Læg æbleskiverne på et fad, og hæld lun karamelsauce over. Server straks.