Kanelbrød
Foto: Mikkel Adsbøl

Kanelbrød

Egentlig mere kage end brød, men dejligt under alle omstændigheder.

printer Print
plate 1 stk.

1 dl lunken mælk
25 g gær
1 æg
75 g smør
ca. 250 g mel
2 spsk. sukker
½ tsk. salt


Fyld:

125 g meget blødt smør
100 g farin
75 g revet marcipan
1 spsk. kanel
½ tsk. stødte nelliker

  1. Hæld den lunkne mælk over gæren, tilsæt æg, og pisk igennem. Hak smørret ud i melet, bland med sukker og salt, og hæld gærvæsken i skålen. Arbejd dejen sammen, og lad den hæve ca. 40 min.
  2. Rør smør, farin, marcipan, kanel og nelliker sammen.
  3. Sigt mel ud over bordet og dejen, vend den ud, og ælt den let. Rul forsigtigt dejen ud i ca. 25 x 35 cm, og bred fyldet ud over den. Rul den meget løst sammen, og læg den i en smurt form. Klip dybt ned i dejen, og lad den hæve ca. 30 min. Bag brødet ved 200 gr. i ca. 30 min. Lad det køle af i formen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kanelbrød og Bageopskrifter