SPONSORERET indhold
Kanelbrød
Egentlig mere kage end brød, men dejligt under alle omstændigheder.
1 stk.
Ingredienser
1 dl lunken mælk
25 g gær
1 æg
75 g smør
ca. 250 g mel
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
Fyld:
125 g meget blødt smør
100 g farin
75 g revet marcipan
1 spsk. kanel
½ tsk. stødte nelliker
- Hæld den lunkne mælk over gæren, tilsæt æg, og pisk igennem. Hak smørret ud i melet, bland med sukker og salt, og hæld gærvæsken i skålen. Arbejd dejen sammen, og lad den hæve ca. 40 min.
- Rør smør, farin, marcipan, kanel og nelliker sammen.
- Sigt mel ud over bordet og dejen, vend den ud, og ælt den let. Rul forsigtigt dejen ud i ca. 25 x 35 cm, og bred fyldet ud over den. Rul den meget løst sammen, og læg den i en smurt form. Klip dybt ned i dejen, og lad den hæve ca. 30 min. Bag brødet ved 200 gr. i ca. 30 min. Lad det køle af i formen.