karamelsnitter
Foto: Maja Ambeck Vase

Karamelsnitter

Karamelsnitter med solbærstøv

Små snitter med blød saltkaramel og syrlige strejf af solbær. Perfekte til en god kop kaffe.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 15-20 små snitter

Bunde:
25 g hasselnødder
125 g hvedemel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
1 knivspids salt
½ æg

Fyld og pynt:
200 g (salt)karamelcreme
frysetørret solbærstøv
rød skovsyre

Sådan laver du snitter med karamel

Bunde: Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et viskestykke. Lad nødderne køle af, og blend dem til mel.

Kom hasselnøddemel, hvedemel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.

Stik små cirkler (5 cm i diameter) ud af dejen med en kageudstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Udstik små huller (2½ cm i diameter) i halvdelen af cirklerne med en mindre kageudstikker.

Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.

Fyld og pynt: Saml snitterne to og to (en bund uden hul og en top med hul) med en skefuld saltkaramel i midten af hver. Sigt solbærstøv ud over kagerne, og pynt med skovsyreblade.

TIP: Karamelcreme kan købes i større supermarkeder og på nettet. Du kan også lave det selv af en dåse kondenseret mælk, du koger længe. 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Karamel, Kage, Solbær og Nytårsdessert