Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kebab opskrift
Foto: Line Thit Klein Kebab

Kebab opskrift

Kebab

4
Print

3 dl basmatiris
3 kaffir limeblade.
500 g hakket svinekød
2 tsk rød karrypasta
2 spsk maizena majsstivelse
½ tsk groft salt + ekstra til ris
8 citrongræs
1 spsk neutral olie
150 g sukkerærter

Sådan gør du:

1. Skyl risene i en sigte, og kom dem i en gryde med 5 dl vand, limeblade og en smule salt. Når det koger, skrues der helt ned for varmen, låget kommes på og risene damper i 12 minutter.

2. Rør kødet sammen med karrypasta, maizena og ½ tsk salt til en ensartet fars. Del den i 8 stykker, og klem hvert stykke rundt om den tykke ende af citrongræsset. Steg spyddene i en pande med olie – de skal have omtrent fire minutter på alle fire sider.

3. Når risene har fået 12 minutter, slukkes for varmen, og de skyllede sukkerærter lægges over risene. Kom låget på igen, og lad ærterne dampe sammen med de varme ris i 5 minutter. Brug så en gaffel til at lufte op i risene samtidig med, at ærterne blandes med risene. Kom det i en skål, og servér sammen med citrongræs kebab.

 

Tip!

Kaffir limeblade kan købes frosne og tørrede. De ligner lidt laurbærblade og dufter fantastisk parfumeret af lime – og så giver de maden et helt specielt orientalsk touch.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kebab, Risretter, Svin, Arabisk mad og Hovedret