KETO aftensmad: Butterchicken med blomkålsris
SPONSORERET indhold

KETO aftensmad: Butterchicken med blomkålsris

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den indiske kylling i smørsovs varmer ethvert KETO-hjerte. Lækker cremet sovs, mør kylling og friske blomkålsris.

Af: Jane Faerber Foto: Columbus Leth
11. apr. 2020 | Opskrift | ALT.dk
4 personer | Total: 3 timer, 45 min | Arbejdstid: 3 timer

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 600 g kyllingebryst
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 spsk garam masala
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk salt
  • BUTTERSAUCE:
  • 40 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 5 g frisk ingefær
  • 2 spsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g hakkede tomater
  • 40 g koncentreret tomatpuré
  • 70 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • TILBEHØR:
  • 500 g blomkålsris
  • frisk persille eller koriander

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    550 Kcal
  • Fedt:
    36 %
  • Protein:
    40 %
  • Kulhydrat:
    12 %

Sådan laver du butterchicken med blomkålsris

  1. Skær kyllingekødet i tern og sæt det til side.
  2. GARAM MASALA-MARINADE Bland græsk yoghurt, garam masala, citronsaft, gurkemeje og salt sammen. Kom marinaden i en skål eller boks med låg og vend kyllingekødet rundt i marianden. Lad det marinere i ca. 2-3 timer eller gerne natten over.
  3. BUTTERSAUCE Hak løg og hvidløg fint. Halver chilien, fjern frøene og hak chilien fint. Riv ingefæren. Opvarm lidt af smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri i et par minutter, til løgene er klare.
  4. Tilsæt chili og ingefær, garam masala og spidskommen og lad det svitse i et par minutter mere. Hæld fløde, bouillon, hakkede tomater og tomatpuré på og lad det koge op.
  5. Tilsæt kyllingen og marinaden og lad saucen simre i ca. 20 minutter. Rør resten af smørret ud i sovsen og smag til med salt og peber.
  6. TILBEHØR Del blomkålen i små buketter og hak dem til blomkålsris i en blender. Overhæld derefter blomkålsrisene kort med kogende vand og dræn dem straks i en si.
  7. Anret butterchicken i en skål sammen med blomkålsrisen. Drys med den valgte krydderurt samt evt. lidt ristede, hakkede mandler.

Anbefalet til dig