Klassisk rabarber-jordbær-kage
Foto: Betina Hastoft
Hendes Verden

Klassisk rabarber-jordbær-kage - opskrift fra Hendes Verden

Klassisk rabarber-jordbær-kage

Få brugt de halvtørre brødrester i nyt bagværk. Madspild er noget skidt, så det kan ikke blive bedre, når det gamle brød kan anvendes i de lækreste kager.

Af Bente Nissen Lundsgaard 08.jun.2018 Mad

6 personer

Klassisk rabarber-jordbær-kage
200 g rabarber
400 g jordbær
2½ dl vand
125 g sukker
1½ spsk. kartoffelmel
1 dl koldt vand
30 g smør
150 g rasp (se tips)
1 dl sukker
2½ dl piskefløde

  1. Skær rabarberne i skiver på 1 cm. Rens, skyl og kog jordbær sammen med rabarber i vandet ca. 5 min. Tilsæt sukkeret, og kog op, til det er opløst. Smag evt. til med lidt ekstra sukker. Udrør kartoffelmelet i koldt vand, og rør det i. Grøden må ikke koge, efter at kartoffelmelet er tilsat, så bliver den ”lang”. Kom grøden i en skål, og drys med sukker. Afkøl grøden.
  2. Smelt smørret på en pande. Kom rasp og sukker på. Rist det sprødt i smørret, mens du hele tiden vender rundt i det med en spatel. Afkøl blandingen.
  3. Pisk fløden til skum. Læg grød lagvist med rasp og flødeskum enten i små portionsskåle eller en stor skål. Pynt med flødeskum.
Find flere tips til nem aftensmad

 

Sådan laver du din egen rasp

Fordel skiver af daggammelt franskbrød på bagepapir, og stil det i ovnen ved 125 gr. i ca. 1 time, til det er helt tørt. Kom det i foodprocessoren, og mix det til rasp. Opbevar raspen i et tætsluttende glas.

Læs alt om Jordbær Rabarber Dessert
Henter...