
SPONSORERET indhold
Klassisk rabarber-jordbær-kage
Få brugt de halvtørre brødrester i nyt bagværk. Madspild er noget skidt, så det kan ikke blive bedre, når det gamle brød kan anvendes i de lækreste kager.
6 personer
Ingredienser
Klassisk rabarber-jordbær-kage
200 g rabarber
400 g jordbær
2½ dl vand
125 g sukker
1½ spsk. kartoffelmel
1 dl koldt vand
30 g smør
150 g rasp (se tips)
1 dl sukker
2½ dl piskefløde
- Skær rabarberne i skiver på 1 cm. Rens, skyl og kog jordbær sammen med rabarber i vandet ca. 5 min. Tilsæt sukkeret, og kog op, til det er opløst. Smag evt. til med lidt ekstra sukker. Udrør kartoffelmelet i koldt vand, og rør det i. Grøden må ikke koge, efter at kartoffelmelet er tilsat, så bliver den ”lang”. Kom grøden i en skål, og drys med sukker. Afkøl grøden.
- Smelt smørret på en pande. Kom rasp og sukker på. Rist det sprødt i smørret, mens du hele tiden vender rundt i det med en spatel. Afkøl blandingen.
- Pisk fløden til skum. Læg grød lagvist med rasp og flødeskum enten i små portionsskåle eller en stor skål. Pynt med flødeskum.
Sådan laver du din egen rasp
Fordel skiver af daggammelt franskbrød på bagepapir, og stil det i ovnen ved 125 gr. i ca. 1 time, til det er helt tørt. Kom det i foodprocessoren, og mix det til rasp. Opbevar raspen i et tætsluttende glas.