Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Klatkager med syltetøj
Foto: Mikkel Adsbøl

Klatkager af risengrød - opskrift fra Hendes Verden

Klatkager med syltetøj

Skønne klatkager af risengrød - julens bedste reste-mad.

plate (ca. 12 stk.)
printer Print

500 g kold risengrød
1 æg
3 spsk. hvedemel
75 g hakkede smuttede mandler
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. sukker
Desuden:
ca. 25 g smør til stegning
Tilbehør:
flormelis og syltetøj

  1. Kom risengrød, æg, hvedemel, mandler, vaniljesukker og sukker i en skål. Rør det sammen.
  2. Smelt smørret, til det gyldner på en slip let-pande. Sæt dejen i klatter på panden, brug en spiseske. Steg dem ved jævn til svag varme, til de er gyldne. Vend dem, og steg dem på den anden side. De brænder nemt på, så hold øje med dem. Server klatkagerne varme med flormelis og syltetøj.
Se, hvad vi ellers skriver om: Klatkager