Koldskål med råsyltede rabarber og shortbread
Nyd rabarbersæsonen inden den slutter helt - inviter veninderne til middag og slut af med en omgang hjemmelavet koldskål med råsyltede rabarber og shortbread.
Ingredienser
Råsyltede rabarber
100 g sukker
2 dl vand
500 g rabarber
1 spsk citronsaft
Koldskål
3 dl tykmælk
3 dl kærnemælk
1 dl piskefløde
2-3 spsk. flormelis
1 pakke shortbread (engelske småkager)
Sådan laver du koldskål med råsyltede rabarber
Rabarber: Kog vand og sukker sammen. Vask rabarberne og snit dem helt tyndt. Hæld den kogende sukkerlage over rabarberne og lad dem blive kolde.
Koldskål: Kom tykmælk og kærnemælk op i en blender sammen med halvdelen af de råsyltede rabarber og det meste af rabarberlagen. Blend til lyserød koldskål. Rør fløden i til sidst og smag til med flormelis.
Kom knust shortbread og resten af de råsyltede rabarber på toppen af koldskålen ved servering.