Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kylling i Rømertopf
Foto: Andreas Wiking Kylling i Rømertopf

Kylling i Rømertopf

Kylling i Rømertopf

Med citron, jordskokker og friske krydderurter. På fastedage laver du retten uden skind. På de andre dage kan du lade skindet blive på kyllingen, hvis du for eksempel laver en hel kylling

1
Print

1 kyllingebryst (130 g) uden skind
150 g jordskokker
½ citron
2 stilke frisk rosmarin
2 stilke frisk timian

Sådan gør du

Skær kyllingebrystet i store stykker, og læg dem i Rømertopfen.

Rens jordskokker, og skær dem i mundrette bidder. Skær citron i bidder, og læg dem ned til kyllingen sammen med frisk rosmarin og timiankviste.

Hæld lidt vand i bunden af rømertopfen, varm ovnen op til 180 grader, og steg kyllingen cirka 1½ time.

PRØV OGSÅ: Kylling bagt med nye løg, pinjekerner, spidskommen og citroner

PRØV OGSÅ: Kylling med rabarber, persille og mormorsalat

PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med skysauce og rabarber

Se, hvad vi ellers skriver om: Louise Bruun, Kylling og Sund aftensmad