Kylling masala
Foto: Anders Schønnemann Skøn hverdagskylling.

Kylling masala

Denne kylling masala smager skønt og er tilmed nem at lave i en travl hverdag.

printer Print
clock 35 minutter
plate 2 personer

2 hele kyllingefileter
Lidt olivenolie
1 løg
2 tsk. garam masala
2 tsk. spidskommen
3 tomater
Lidt vand
35 g mandler
Salt

Kikærteraita:

3 spsk. tyk yoghurt
2-3 tsk. chaar masala
1 tsk. stødt gurkemeje
Lidt hakket koriander
1 tomat
80 g kogte kikærter
Salt

Energi pr. person:
500 Kcal
Fedt:
46 %
Protein:
33 %
Kulhydrat:
21 %

Sådan gør du:

  1. Brun kyllingen i lidt olie på en stor, varm pande.
  2. Skær løg i slanke både, og kom dem med på panden, når kyllingen er flot brunet. Lad dem klare og blive let møre.
  3. Kom krydderier på, og lad dem varme kort i ½-1 minut, til de dufter.
  4. Skær tomaterne i tern, og put dem på panden. Lad retten simre under låg i 15-20 minutter. Spæd op med vand undervejs.
  5. Sæt vand over, og overhæld mandlerne med kogende vand. Lad dem trække i 5 minutter. Dræn vandet fra og gentag. Smut mandlerne.
  6. Smag retten til, vend mandlerne i, og lad dem varme med de sidste par minutter.
  7. Rør yoghurt med masala, gurkemeje, hakket koriander, tomat i tern og kikærter. Smag til med salt.
  8. Servér den varme kyllingeret med kikærteraita, top gerne med frisk koriander.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Nem aftensmad, Sund aftensmad, Indisk mad og Hovedret