Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kyllingefrikassé med nye kartofler
Foto: Line Falck

Kyllingefrikassé med nye kartofler - opskrift fra Hjemmet

Kyllingefrikassé med nye kartofler

Lækker og udsøgt kyllingeret med et twist af nye kartofler

4-5 personer
Print

Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 1 time
1 stor kylling
500 g suppeurter (f.eks. porre, selleri og gulerod)
et par duske frisk
løvstikke
1 tsk. hel peber
1 spsk. groft salt
Fyld:
1 bundt grønne asparges
250 g nye gulerødder (evt. snack-gulerødder)
100 g fine grønne ærter (gerne friskbælgede)
Sovs:
35 g smør
35 g hvedemel (½ dl)
½ liter suppe (fra kogningen)
1 dl piskefløde
evt. lidt citronsaft
Drys: dild og purløg
Tilbehør: ca. 1 kg friskkogte nye kartofler

  1. Læg stykker af suppeurter, krydderier og krydderurter i bunden af en gryde.
  2. Del kyllingen i to stykker: skær igennem brystet, og klip den op i rygraden. Læg de to stykker kød ovenpå suppeurterne. Hæld vand i gryden, så kødet er dækket. Kog op, skum af, og tilsæt salt.
  3. Kog kyllingekødet ved svag varme i ca. 50 min., til det er mørt. Tag kødet op, si suppen, og kog den ind, til den smager godt.
  4. Fyld: Knæk den nederste træede del af de grønne asparges. Skær dem i stykker på størrelse med de små gulerødder.
  5. Kog asparges og gulerødder i suppen fra kyllingen i 3-5 min. – afhængigt af tykkelse. Tag grøntsagerne op, og hold dem varme.
  6. Sovs: Smelt smør i en gryde, og pisk melet i, til smørret er opsuget. Pisk suppen i lidt ad gangen, og kog sovsen ved svag varme under omrøring i 5-10 min. Tilsæt fløde.
  7. Træk skindet af kyllingestykkerne. Riv kødet fra benene. Vend kyllingekød og grøntsager i den rygende varme sovs, og tilsæt ærterne.
  8. Varm forsigtigt retten i et par min. under låg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  9. Drys med ­dildduske og fint klippet purløg. Servér hønsefrikasséen med friskkogte nye kartofler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Fransk mad, Grønne asparges og Hovedret