Kyllingefrikassé med nye kartofler

Foto: Line Falck

Kyllingefrikassé med nye kartofler - opskrift fra Hjemmet

Kyllingefrikassé med nye kartofler

Lækker og udsøgt kyllingeret med et twist af nye kartofler

Lækker og udsøgt kyllingeret med et twist af nye kartofler

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4-5 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 1 time
1 stor kylling
500 g suppeurter (f.eks. porre, selleri og gulerod)
et par duske frisk
løvstikke
1 tsk. hel peber
1 spsk. groft salt
Fyld:
1 bundt grønne asparges
250 g nye gulerødder (evt. snack-gulerødder)
100 g fine grønne ærter (gerne friskbælgede)
Sovs:
35 g smør
35 g hvedemel (½ dl)
½ liter suppe (fra kogningen)
1 dl piskefløde
evt. lidt citronsaft
Drys: dild og purløg
Tilbehør: ca. 1 kg friskkogte nye kartofler

  1. Læg stykker af suppeurter, krydderier og krydderurter i bunden af en gryde.
  2. Del kyllingen i to stykker: skær igennem brystet, og klip den op i rygraden. Læg de to stykker kød ovenpå suppeurterne. Hæld vand i gryden, så kødet er dækket. Kog op, skum af, og tilsæt salt.
  3. Kog kyllingekødet ved svag varme i ca. 50 min., til det er mørt. Tag kødet op, si suppen, og kog den ind, til den smager godt.
  4. Fyld: Knæk den nederste træede del af de grønne asparges. Skær dem i stykker på størrelse med de små gulerødder.
  5. Kog asparges og gulerødder i suppen fra kyllingen i 3-5 min. – afhængigt af tykkelse. Tag grøntsagerne op, og hold dem varme.
  6. Sovs: Smelt smør i en gryde, og pisk melet i, til smørret er opsuget. Pisk suppen i lidt ad gangen, og kog sovsen ved svag varme under omrøring i 5-10 min. Tilsæt fløde.
  7. Træk skindet af kyllingestykkerne. Riv kødet fra benene. Vend kyllingekød og grøntsager i den rygende varme sovs, og tilsæt ærterne.
  8. Varm forsigtigt retten i et par min. under låg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  9. Drys med ­dildduske og fint klippet purløg. Servér hønsefrikasséen med friskkogte nye kartofler.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Fransk mad, Asparges og Hovedret