Lækker citronfromage
SPONSORERET indhold

Lækker citronfromage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

4 blade husblas
4 past. æggeblommer (2 bægre)
100 g sukker
3 tsk. revet usprøjtet citronskal
1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
3 past. æggehvider (2 bægre)
3 dl piskefløde
Pynt:
1 dl piskefløde
og daimchokolade el. mørk chokolade

  1. Kom husblassen i blød i koldt vand 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker, til det er cremet. Tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til den er fingervarm. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt – det tager ikke særlig lang tid – så vend da først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål. Stil skålen i køleskab et par timer. Pynt med flødeskum og finthakket chokolade.