SPONSORERET indhold
Lækre luciabrød
Den hyggelig tradition med Lucia-optog har længe været en fast element i danskernes december - og disse lækre luciabrød hører med.
ca. 15 stk.
Ingredienser
25 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
1 lille æg
0,2 g hel safran (eller 1 tsk. gurkemeje)
1 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
75 g sukker
¼ tsk. salt
ca. ½ kg hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
ca. 1 dl rosiner
Sådan bager du luciabrød
- Smelt smørret, og rør mælken i. Når det er lunkent, røres gæren ud heri. Rør ægget i.
- Stød safranen med 1 spsk. sukker i en morter. Kom det i mælkeblandingen, og lad det stå nogle min. Tilsæt kardemomme, sukker, salt og hvedemel.
- Ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning med et klæde over ca. 1 time.
- Form luciabrød evt. som omvendte esser snoet som små snegle. Man kan også lave snegle eller bare lade fantasien bestemme.
- Pensl med æg, og pynt med rosiner. Bag brødene ved 225 gr. i ca. 10-12 min. på midterste ovnribbe, til de er let gyldne.
- De smager bedst friskbagte og lidt lune.