Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lækre luciabrød
Foto: Betina Hastoft

Lækre luciabrød - opskrift fra Hendes Verden

Lækre luciabrød

Den hyggelig tradition med Lucia-optog har længe været en fast element i danskernes december - og disse lækre luciabrød hører med.

ca. 15 stk.
Print

25 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
1 lille æg
0,2 g hel safran (eller 1 tsk. gurkemeje)
1 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
75 g sukker
¼ tsk. salt
ca. ½ kg hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
ca. 1 dl rosiner

Sådan bager du luciabrød

  1. Smelt smørret, og rør mælken i. Når det er lunkent, røres gæren ud heri. Rør ægget i.
  2. Stød safranen med 1 spsk. sukker i en morter. Kom det i mælkeblandingen, og lad det stå nogle min. Tilsæt kardemomme, sukker, salt og hvedemel.
  3. Ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning med et klæde over ca. 1 time.
  4. Form luciabrød evt. som omvendte esser snoet som små snegle. Man kan også lave snegle eller bare lade fantasien bestemme.
  5. Pensl med æg, og pynt med rosiner. Bag brødene ved 225 gr. i ca. 10-12 min. på midterste ovnribbe, til de er let gyldne.
  6. De smager bedst friskbagte og lidt lune.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Julebag, Jul og Bageopskrifter