Lækre luciabrød
SPONSORERET indhold

Lækre luciabrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den hyggelig tradition med Lucia-optog har længe været en fast element i danskernes december - og disse lækre luciabrød hører med.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
13. dec. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 15 stk.

Ingredienser

25 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
1 lille æg
0,2 g hel safran (eller 1 tsk. gurkemeje)
1 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
75 g sukker
¼ tsk. salt
ca. ½ kg hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
ca. 1 dl rosiner

Sådan bager du luciabrød

  1. Smelt smørret, og rør mælken i. Når det er lunkent, røres gæren ud heri. Rør ægget i.
  2. Stød safranen med 1 spsk. sukker i en morter. Kom det i mælkeblandingen, og lad det stå nogle min. Tilsæt kardemomme, sukker, salt og hvedemel.
  3. Ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning med et klæde over ca. 1 time.
  4. Form luciabrød evt. som omvendte esser snoet som små snegle. Man kan også lave snegle eller bare lade fantasien bestemme.
  5. Pensl med æg, og pynt med rosiner. Bag brødene ved 225 gr. i ca. 10-12 min. på midterste ovnribbe, til de er let gyldne.
  6. De smager bedst friskbagte og lidt lune.

 

Anbefalet til dig