Hjemmebagte mysliboller
SPONSORERET indhold

Lækre sprøde mysliboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav en god mysliblanding af kerner og frø, og brug den som fyld i de her lækre sprøde boller.

Af: Lone Kjær Foto: Columbus Leth
24. mar. 2017 | Mad | BoligLiv

Ingredienser

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

100 g grovvalsede havregryn
50 g speltflager
20 g solsikkekerner
25 g valgfri nødder
50 g rosiner eller hakkede tørrede figner,
abrikoser eller dadler
1 dl kogende vand
1 dl koldt vand
1 dl yoghurt naturel
50 g gær
½ spsk. salt
1 spsk. flydende honning
ca. 325 g hvedemel

Mysliboller - sådan gør du:

  1. Bland havregryn med speltflager, solsikkekerner, hakkede nødder og rosiner.
  2. Kom kogende vand, koldt vand og yoghurt i skålen, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og mysliblandingen, og rør godt rundt.
  3. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker, og tril til boller. Læg bollerne tæt på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Pensl med vand, og drys med havregryn. Bag bollerne ved 180 grader i ca. 25 min., og afkøl på en bagerist.



SE OGSÅ: Koldhævede speltboller
SE OGSÅ: Lo Østergaard's opskrift på slaskeboller
SE OGSÅ: Brunsvigerboller