Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hjemmebagte mysliboller
Foto: Columbus Leth Skønne hjemmebagte boller med masser af frø og kerner.

Mysliboller

Lækre sprøde mysliboller

Lav en god mysliblanding af kerner og frø, og brug den som fyld i de her lækre sprøde boller.


Mysliboller


Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(1 stort brød)

100 g grovvalsede havregryn
50 g speltflager
20 g solsikkekerner
25 g valgfri nødder
50 g rosiner eller hakkede tørrede figner,
abrikoser eller dadler
1 dl kogende vand
1 dl koldt vand
1 dl yoghurt naturel
50 g gær
½ spsk. salt
1 spsk. flydende honning
ca. 325 g hvedemel

1. Bland havregryn med speltflager, solsikkekerner, hakkede nødder og rosiner.

2. Kom kogende vand, koldt vand og yoghurt i skålen, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og mysliblandingen, og rør godt rundt.

3. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

4. Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker, og tril til boller. Læg bollerne tæt på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

5. Pensl med vand, og drys med havregryn. Bag bollerne ved 180 grader i ca. 25 min., og afkøl på en bagerist.



SE OGSÅ: Koldhævede speltboller
SE OGSÅ: Lo Østergaard's opskrift på slaskeboller
SE OGSÅ: Brunsvigerboller

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller