Lammefrikadeller med rødbede, fladbrød og grønt
SPONSORERET indhold

Lammefrikadeller med rødbede, fladbrød og grønt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Saftige og sødmefulde lammedeller serveret med lune fladbrød og forskelligt grønt. Supernemt og superlækkert.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
24. feb. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 30 min

Ingredienser

Lammefrikadeller:
400-500 g hakket lammekød
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk bredbladet persille, finthakket
ca. 100 rødbede, fintrevet
salt og peber.
Fladbrød og grønt:
1 pakke fladbrød fra grønthandleren, alternativt tortillas
ca. 4-5 mellemstore tomater
1 lille glas sorte oliven i skiver
1 rød peber i skiver
ca. 100 g fårefeta eller alm. feta
bredbladet persille
evt. sprøde salatblade, f.eks Iceberg
evt. yoghurt, citronsaft og spidskommen.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader og bland ingredienserne til lammedellerne, krydr med salt og peber. Lad kødet stå, mens du gør grøntsagerne klar og skærer dem ud. Pak brødene ind i folie.
  2. Form kødet til aflange frikadeller, og læg dem i et ildfast fad med bagepapir og pensl med olie. Steg dellerne i ovnen i ti min, læg pakken med brødene ind de sidste minutter.
  3. Server de varme brød med lammedellerne, masser af grønt, feta og oliven og evt. en enkel dressing af yoghurt naturel med citronsaft, salt og knust spidskommen efter smag.

Prøv også thai-style kyllingekødboller i spicy nudelsuppe