Opskrift på let sprængt svinemørbrad med rosenkålssalat
SPONSORERET indhold

Let sprængt svinemørbrad med rosenkålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Trine Hahnemann Foto: Jes Buusmann
13. nov. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

Lage:
6 dl vand
4 spsk groft salt
4 spsk sukker
10 hele peberkorn
3 laurbær.

Kød:
2 svinemørbrad
smør.

Salat:
500 g rosenkål
2 æbler i små tern
saften af 2 økologiske citroner.

Balsamicomandler:
100 g mandler
1 spsk honning
2 spsk balsamico.

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde og lad den koge, til salt og sukker er opløst. Køl den derefter ned. Puds mørbraderne ved at fjerne hinder og fedt. Kom dem i en pose sammen med lagen Sug luften ud og luk posen til. Lad kødet trække natten over. Skyl mørbradene i koldt vand næste dag og tør dem af med et stykke køkkenrulle.

Brun mørbradene af i smør på en pande og steg dem derefter i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Tag de yderste blade af rosenkålene og hak dem derefter. Vend dem i en skål med æbler og citronsaft. Kom mandlerne på en pande og rist dem let, tilsæt honning og vend det godt rundt, tilsæt balsamico og rør rundt igen. Lad det koge ind. Tag mandlerne af panden og fordel dem ud på et stykke bagepapir. Lad dem køle af, inden de hakkes og vendes i salaten. Skær mørbraden i skiver og servér salaten til.