Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

low carb lasagne opskrift
Foto: Anders Schønnemann Let og lækker low-carb-lasagne!

Lowcarb lasagne opskrift

Lowcarb-lasagne med kylling

I denne lasagne har jeg brugt butternutsquash i stedet for lasagneplader. Du kan lave lasagnen ret sund ved at erstatte mascarpone med ricotta eller hytteost og helt undlade cheddar på toppen – men den bliver bedst, som den står her.

clock 45 minutter
printer Print
plate Lasagne til 4-6 personer

2 butternutsquash
600 g kyllingebryst
olivenolie
2 løg, i slanke både
3-4 fed hvidløg, hakkede
1 squash, revet
2 spsk koriander, hakket
1 spsk oregano, hakket
salt og peber
250 g mascarpone
lidt limesaft
200 g revet cheddar
2-3 håndfulde koriander, hakket
1 grøn chili, i tynde skiver

Sådan laver du lowcarb lasagne

  1. Skær toppen af den ene butternutsquash, skær skrællen af. Skær butternutsquashen i tynde skiver, så de bliver til lasagneplader.
  2. Befri det andet græskar for kerner, og skræl, og skær det hele i tern. Sauter græskartern i olivenolie på en stor, varm pande. De skal ikke tage farve, men må gerne blive næsten møre, ca. 8 minutter. Drys med salt og tag dem af panden.
  3. Kom "græskar-plader" i en gryde med kogende, saltet vand. De skal ikke koges, men bare trække i det kogende vand.
  4. Skær kyllingen i mindre tern. Steg dem på den varme pande i 7-8 minutter. Kom løg, hvidløg og squash ved, og lad det hele sautere i yderlig 5 minutter.

    PRØV OGSÅ: Kartoffellasagne med fisk, spinat og ostesauce

  5. Kom hakket koriander og oregano på sammen med de stegte græskartern. Vend mascarpone i, og smag til med salt, peber og en smule limesaft.
  6. Dryp græskarpladerne af. Læg et lag græskarplader og kyllingefyld, og gentag 1-2 gange.
  7. Afslut med kylling og revet cheddar, og bag lasagnen i den varme ovn i ca. 30 minutter.
  8. Drys med koriander og chili, og server straks – gerne med en sprød kålsalat til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Lasagne, Low carb og Hovedret