
Foto: Lækre macarons med salatkaramel og sølvdrys.
Macarons med saltkaramel og sølvdrys
Prøv de lækre macarons med saltkaramel, der fungerer perfekt som en lille dessert til nytårsaften.
plate
ca. 24 stk.
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
200 g flormelis
100 g mandelmel eller smuttede og meget fintblendede mandler (brug gerne en minihakker)
80 g æggehvider (2-3 stk.), stuetempererede
25 g sukker
Pynt:
sølvkagedrys
Fyld:
100 g sukker
¾ dl piskefløde
50 g smør
¼ tsk. salt
50 g finthakkede, saltede peanuts
Sådan gør du
- Sigt flormelis ned i en skål. Vend mandelmel i. Pisk hviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til sej marengs.
- Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet.
- Hæld blandingen i sprøjtepose med en 10 mm tylle, og sprøjt ud til små runde cirkler med en diameter på 3 cm på en bageplade med bagepapir.
- Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtig løftes fra pladen med en paletkniv.
- Smelt sukkeret, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Kom fløden i, og kog det ca. 1 min. Tag gryden fra varmen, og rør smør, salt og peanuts i. Afkøl karamellen.
- Fordel fyldet i macarons. Pynt macarons med et fint lag sølvdrys.
Psssst... De fine macarons kan også bruges som pynt på denne skønne Brownielagkage med champagneflødeskum...
De bedste opskrifter til dit nytår
Skøn kransekage til nytårsaften
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsdessert, Nytårsmenu, Marengs og Bageopskrifter
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: