Macarons med saltkaramel og sølvdrys
SPONSORERET indhold

Macarons med saltkaramel og sølvdrys

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv de lækre macarons med saltkaramel, der fungerer perfekt som en lille dessert til nytårsaften.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
27. dec. 2018 | Mad | Hendes Verden
ca. 24 stk.

Ingredienser

200 g flormelis
100 g mandelmel eller smuttede og meget fintblendede mandler (brug gerne en minihakker)
80 g æggehvider (2-3 stk.), stuetempererede
25 g sukker

Pynt:
sølvkagedrys

Fyld:
100 g sukker
¾ dl piskefløde
50 g smør
¼ tsk. salt
50 g finthakkede, saltede peanuts

Sådan gør du

  1. Sigt flormelis ned i en skål. Vend mandelmel i. Pisk hviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til sej marengs.
  2. Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet.
  3. Hæld blandingen i sprøjtepose med en 10 mm tylle, og sprøjt ud til små runde cirkler med en diameter på 3 cm på en bageplade med bagepapir.
  4. Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtig løftes fra pladen med en paletkniv.
  5. Smelt sukkeret, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Kom fløden i, og kog det ca. 1 min. Tag gryden fra varmen, og rør smør, salt og peanuts i. Afkøl karamellen.
  6. Fordel fyldet i macarons. Pynt macarons med et fint lag sølvdrys.

    Psssst... De fine macarons kan også bruges som pynt på denne skønne Brownielagkage med champagneflødeskum...

Anbefalet til dig