
SPONSORERET indhold
Macarons med saltkaramel og sølvdrys
Prøv de lækre macarons med saltkaramel, der fungerer perfekt som en lille dessert til nytårsaften.
ca. 24 stk.
Ingredienser
200 g flormelis
100 g mandelmel eller smuttede og meget fintblendede mandler (brug gerne en minihakker)
80 g æggehvider (2-3 stk.), stuetempererede
25 g sukker
Pynt:
sølvkagedrys
Fyld:
100 g sukker
¾ dl piskefløde
50 g smør
¼ tsk. salt
50 g finthakkede, saltede peanuts
Sådan gør du
- Sigt flormelis ned i en skål. Vend mandelmel i. Pisk hviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til sej marengs.
- Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet.
- Hæld blandingen i sprøjtepose med en 10 mm tylle, og sprøjt ud til små runde cirkler med en diameter på 3 cm på en bageplade med bagepapir.
- Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtig løftes fra pladen med en paletkniv.
- Smelt sukkeret, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Kom fløden i, og kog det ca. 1 min. Tag gryden fra varmen, og rør smør, salt og peanuts i. Afkøl karamellen.
- Fordel fyldet i macarons. Pynt macarons med et fint lag sølvdrys.
Psssst... De fine macarons kan også bruges som pynt på denne skønne Brownielagkage med champagneflødeskum...