Macarons med saltkaramel og sølvdrys
Foto: Tia Borgsmidt Lækre macarons med salatkaramel og sølvdrys.

Macarons med saltkaramel og sølvdrys

Prøv de lækre macarons med saltkaramel, der fungerer perfekt som en lille dessert til nytårsaften.

printer Print
plate ca. 24 stk.

200 g flormelis
100 g mandelmel eller smuttede og meget fintblendede mandler (brug gerne en minihakker)
80 g æggehvider (2-3 stk.), stuetempererede
25 g sukker

Pynt:
sølvkagedrys

Fyld:
100 g sukker
¾ dl piskefløde
50 g smør
¼ tsk. salt
50 g finthakkede, saltede peanuts

Sådan gør du

  1. Sigt flormelis ned i en skål. Vend mandelmel i. Pisk hviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til sej marengs.
  2. Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet.
  3. Hæld blandingen i sprøjtepose med en 10 mm tylle, og sprøjt ud til små runde cirkler med en diameter på 3 cm på en bageplade med bagepapir.
  4. Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtig løftes fra pladen med en paletkniv.
  5. Smelt sukkeret, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Kom fløden i, og kog det ca. 1 min. Tag gryden fra varmen, og rør smør, salt og peanuts i. Afkøl karamellen.
  6. Fordel fyldet i macarons. Pynt macarons med et fint lag sølvdrys.

    Psssst... De fine macarons kan også bruges som pynt på denne skønne Brownielagkage med champagneflødeskum...
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsdessert, Nytårsmenu, Marengs og Bageopskrifter