Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: VK Stockimage/Nicoline Olsen

Mandel-citron-kager

Mandel-citron-kager - lyder meget syrligt, men de smager fantastisk.



MANDEL-CITRON-KAGER
(10 stk.)

10 små randforme – de kan også bages i muffinforme
250 g smør
4 æg
250 g sukker
200 g hvedemel
200 g mandler, fint blendet
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde
saft og revet skal af 1-2 ubehandlede citroner
smør til formen

Glasur:
saft og skal af 1 ubehandlet citron
flormelis

Pynt:
spiselige blomster
frisk mynte
1 rød grape i skiver
cremefraiche

1. Smelt smørret. Pisk æg og sukker skummende.

2. Rør smørret i dejen sammen med mel, blendede mandler, bagepulver, fløde, citronsaft og citronskal. Smør de små randforme med smør, og fordel dejen heri. Bag i ovnen ved 170 grader i ca. 25-30 minutter.

3. Vend de let afkølede kager forsigtigt ud på en rist. Rør en citronglasur sammen, og pynt kagerne med citronglasur, revet citronskal, blomster og et par mynteblade. Server med cremefraiche og grape i både.


► SE OGSÅ: Lækker marmorkage

► SE OGSÅ: Mazariner med tyttebær

► SE OGSÅ: Fru Pigalopp-kage

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Mandler og Citron