mandelkager opskrift
SPONSORERET indhold

Mandelkager med appelsinchips og hindbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fine små mandelkager - de små fine kager serveres på en sprød appelsinchip, drysses med flormelis og friske hindbær på toppen. En perfekt afslutning på en god nytårsmenu eller en festlig middag.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
22. nov. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

Appelsinchips:
1 dl sukker
1 dl vand
1 usprøjtet appelsin

Mandelkager:
300 g marcipan
3 æggehvider
100 g flormelis
1 usprøjtet appelsin
2 dl piskefløde
100 g mandelflager

Pynt:
125 g hindbær
125 g brombær
6 spsk. ahornsirup
3 spsk. flormelis

Sådan laver du mandelkager

  1. Kog sukker og vand sammen til en sirup.
  2. Skær tynde skiver af appelsinen. Læg appelsinskiverne i en lille bradepande eller fad. Hæld siruppen over, og lad dem stå i 30 min. 
  3. Tænd ovnen på 140 gr. Læg appelsinskiverne på bagepapir på en bageplade. Læg en silikonemåtte ovenpå. Har man ikke sådan en, så læg bagepapir og en bageplade. Sæt pladen i ovnen en time. Man lægger noget over, for at skiverne forbliver flade og ikke bølger i kanten.
  4. Tag pladen med appelsinskiverne ud af ovnen. Læg appelsinerne på en rist for at afkøle. 5. Tænd ovnen på 180 gr. Riv marcipan ned i en skål. Tilsæt æggehvider og flormelis. Pisk dejen sammen med en elmikser. Skyl og riv skallen af appelsinen. Tilsæt appelsinskal, fløde og mandelflager.
  5. Smør muffinforme med smør, og fordel dejen i 12 forme. Bag mandelkagerne i 30 min. Afkøl kagerne på en bagerist, og tag dem ud af formene.
  6. Anret kagerne ovenpå de sprøde appelsinskiver. Pynt med bær, ahornsirup og flormelis.

Anbefalet til dig