Mexikansk suppe med kødboller og quesadillas
Foto: Martin Dyrløv

Mexikansk suppe med kødboller og quesadillas - opskrift fra Hjemmet

Mexikansk suppe med kødboller og quesadillas

Få varmen med en god mexicansk suppe med masser af lækkert fyld og tilbehør.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stegetid: 40 min.
Suppe:
2 løg
3 fed hvidløg
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 liter oksebouillon
2 tsk. oregano
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
150-200 g majskerner (frosne)
2-3 tsk. lime- eller
citronsaft
salt og peber
Kødboller:
250 g hakket oksekød
½ tsk. groft salt
3 spsk. majsmel (polenta)
1 æg (str. S)
¼ tsk. stødt. spidskommen
1 bundt frisk koriander
1 spsk. olivenolie
Quesadillas:
4 tortillaer
2-3 spsk. grøn pesto (med rucola, persille eller ramsløg)
100 g revet ost

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og hak den fint. Tag ca. ⅓ af løg, hvidløg og chili fra til farsen.
  2. Sautér løg, hvidløg og chili i en gryde med olie i 3-5 min. Tilsæt tomater, bouillon og krydderier, og lad suppen simre i mindst 15 min.
  3. Kødboller:
  4. Rør kødet med salt, og tilsæt løg, hvidløg og chili. Rør majsmel og æg i farsen, og tilsæt spidskommen og 2 spsk. hakkede korianderblade. Form farsen til små, runde kødboller, og brun dem på en varm pande med olie.
  5. Læg kødbollerne i suppen, tilsæt de frosne majskerner, og lad suppen simre i 8-10 min. Smag til med citrussaft, salt og peber, og servér i dybe tallerkner med quesadillas.
  6. Quesadillas:
  7. Smør tortillaer med pesto, og drys med ost. Fold dem sammen, og steg dem på en varm pande eller i en toastmaskine, til de er gyldne og sprøde, og osten er smeltet. Skær dem i snitter.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe og Hovedret