Skøn mørbradgryde med soltørrede tomater
Mørbrad, soltørrede tomater og spinat gratineret med mozzarella - det er ingredienserne i denne lækre italienskinspirerede mørbradgryde.
Mørbradgryde til 2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
 - Koge/stegetid: 20 min.
 - Ikke fryse-egnet
 - 50 g soltørrede tomater (mindre stykker)
 - ¼ l kogende vand
 - 250-300 g svinemørbrad
 - 15 g smør eller 1 spsk olivenolie
 - 2 skalotteløg (finthakket)
 - 1-2 fed hvidløg (finthakket)
 - evt. 1 tsk majsstivelse
 - 200-250 g frisk spinat (renset)
 - 125 g mozzarellaost (tynde skiver)
 - (salt) og peber
 - Tilbehør: pasta, ris eller kartofler
 
Sådan lave du italiensk mørbradgryde
- Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i mindst 20 min. Skær den afpudsede mørbrad i skiver og krydr dem med salt og peber.
 - Brun kødet i en dyb pande eller i en stegegryde med smør eller olie. Tag kødet op og steg skalotteløg og de afdryppede tomater (gem væsken) i 3-5 min.
 - Tilsæt hvidløg og steg i 1 min. Tilsæt tomatvæsken og kog det igennem i 3-5 min. Jævn evt. sovsen let med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
 - Læg kødet tilbage i sovsen og varm den igennem. Vend de rensede spinatblade i retten og varm sovsen igennem, til spinaten akkurat falder sammen.
 - Læg tynde skiver mozzarella over retten og sæt gryden/panden under grillen i ovnen, til osten smelter (ca. 4 min.).
 - Servér retten direkte fra gryden/panden med det valgte tilbehør.
 - TIP: Erstat de soltørrede tomater med 1 dåse hakkede tomater. Tilsæt dem efter hvidløgene og lad sovsen simre i 10 min., før spinaten vendes i.
 
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
- 
    
        
        Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
 - 
    
        
        Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
 - 
    
        
        Svinemørbrad med pestokartofler
 - 
    
        
        Mørbradgryde med sennepssovs
 - 
    
        
        Vietnamesisk mørbradgryde
 - 
    
        
        Mørbradgryde med champignon og perleløg
 - 
    
        
        Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
 - 
    
        
        Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
 - 
    
        
        Helstegt mørbrad med svampe og løg
 - 
    
        
        Mørbrad a la thai
 - 
    
        
        Fyldt mørbrad på kartoffelbund
 - 
    
        
        Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
 - 
    
        
        Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
 - 
    
        
        Indbagt mørbrad med tomatpesto
 - 
    
        
        Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
 - 
    
        
        Spaghetti med mørbrad
 
        
        
            PRØV OGSÅ:Mørbradgryde med flødesovs