
Foto: Lækker opskrift på god gammeldags mørbradgryde med flødesovs.
mørbradgryde med flødesovs
Lækker mørbradgryde med skøn flødesovs
Mange forbinder nok en mørbradgryde med bacon og cocktailpølser, men jeg har forsøgt at gå andre veje med denne variant: En lækker mørbradgryde med en lækker cremet sovs med porrer, sennep og kapers.
preparation
Total: 45 minutter
plate
Mørbradgryde til 2 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
250-300 g svinemørbrad
15 g smør eller 1 spsk olivenolie
2 skalotteløg (finthakket)
2 porrer (skrå skiver)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk lys vineddike
2 dl bouillon
1 dl piskefløde evt. majsstivelse eller sovsejævner
1-2 spsk saltede kapers (skyllede)
2-3 tsk dijonsennep salt og peber
Tilbehør: hakket persille, kartofler, kartoffelmos, ris, korn eller pasta
Sådan laver du mørbradgryde med flødesovs
- Skær den afpudsede mørbrad i skiver og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie.
- Tag kødet op og steg skalotteløg og porrer bløde.
- Tilsæt hvidløg og steg i 1 min. Tilsæt vineddike og kog det ind.
PRØV OGSÅ: Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs - Tilsæt bouillon og giv det et opkog. Tilsæt fløde og kog sovsen igennem til passende konsistens. Jævn evt. med majsstivelse eller sovsejævner.
- Tilsæt afdryppede kapers og smag til med sennep, salt og peber. Læg kødet tilbage i sovsen og kog den igennem.
- Servér mørbradgryden med et drys persille og det valgte tilbehør.
Tip: Tilsæt evt. også lidt friskhakket basilikum sammen med persillen.
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
Se, hvad vi ellers skriver om: Mørbradgryde, Mørbrad og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: