Opskrift på mørbradgryde
SPONSORERET indhold

Lækker mørbradgryde med skøn flødesovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mange forbinder nok en mørbradgryde med bacon og cocktailpølser, men jeg har forsøgt at gå andre veje med denne variant: En lækker mørbradgryde med en lækker cremet sovs med porrer, sennep og kapers.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
02. apr. 2018 | Opskrift | Hjemmet
Mørbradgryde til 2 personer | Total: 45 min

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet

250-300 g svinemørbrad
15 g smør eller 1 spsk olivenolie
2 skalotteløg (finthakket)
2 porrer (skrå skiver)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk lys vineddike
2 dl bouillon
1 dl piskefløde evt. majsstivelse eller sovsejævner
1-2 spsk saltede kapers (skyllede)
2-3 tsk dijonsennep salt og peber

Tilbehør: hakket persille, kartofler, kartoffelmos, ris, korn eller pasta

Sådan laver du mørbradgryde med flødesovs

  1. Skær den afpudsede mørbrad i skiver og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie. 
  2. Tag kødet op og steg skalotteløg og porrer bløde.
  3. Tilsæt hvidløg og steg i 1 min. Tilsæt vineddike og kog det ind.

    PRØV OGSÅ: Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

  4. Tilsæt bouillon og giv det et opkog. Tilsæt fløde og kog sovsen igennem til passende konsistens. Jævn evt. med majsstivelse eller sovsejævner.
  5. Tilsæt afdryppede kapers og smag til med sennep, salt og peber. Læg kødet tilbage i sovsen og kog den igennem.
  6. Servér mørbradgryden med et drys persille og det valgte tilbehør.

Tip: Tilsæt evt. også lidt friskhakket basilikum sammen med persillen.