Lækker mørbradgryde med skøn flødesovs
Mange forbinder nok en mørbradgryde medbacon og cocktailpølser, men jeg har forsøgtat gå andre veje med denne variant: En lækker mørbradgryde med enlækker cremet sovs med porrer, sennep ogkapers.
Mørbradgryde til 2 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
 - Koge/stegetid: 20 min.
 - Ikke fryse-egnet
 - 250-300 g svinemørbrad
 - 15 g smør eller 1 spsk olivenolie
 - 2 skalotteløg (finthakket)
 - 2 porrer (skrå skiver)
 - 1-2 fed hvidløg (finthakket)
 - 1 spsk lys vineddike
 - 2 dl bouillon
 - 1 dl piskefløde evt. majsstivelse eller sovsejævner
 - 1-2 spsk saltede kapers (skyllede)
 - 2-3 tsk dijonsennep salt og peber
 - Tilbehør: hakket persille, kartofler, kartoffelmos, ris, korn eller pasta
 
Sådan laver du mørbradgryde med flødesovs
- Skær den afpudsede mørbrad i skiver og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie.
 - Tag kødet op og steg skalotteløg og porrer bløde.
 - Tilsæt hvidløg og steg i 1 min. Tilsæt vineddike og kog det ind.
 - Tilsæt bouillon og giv det et opkog. Tilsæt fløde og kog sovsen igennem til passende konsistens. Jævn evt. med majsstivelse eller sovsejævner.
 - Tilsæt afdryppede kapers og smag til med sennep, salt og peber. Læg kødet tilbage i sovsen og kog den igennem.
 - Servér mørbradgryden med et drys persille og det valgte tilbehør.
 
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
- 
    
        
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
 - 
    
        
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
 - 
    
        
Svinemørbrad med pestokartofler
 - 
    
        
Mørbradgryde med sennepssovs
 - 
    
        
Vietnamesisk mørbradgryde
 - 
    
        
Mørbradgryde med champignon og perleløg
 - 
    
        
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
 - 
    
        
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
 - 
    
        
Helstegt mørbrad med svampe og løg
 - 
    
        
Mørbrad a la thai
 - 
    
        
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
 - 
    
        
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
 - 
    
        
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
 - 
    
        
Indbagt mørbrad med tomatpesto
 - 
    
        
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
 - 
    
        
Spaghetti med mørbrad