
SPONSORERET indhold
Lækker mørbradgryde med skøn flødesovs
Mange forbinder nok en mørbradgryde med bacon og cocktailpølser, men jeg har forsøgt at gå andre veje med denne variant: En lækker mørbradgryde med en lækker cremet sovs med porrer, sennep og kapers.
Mørbradgryde til 2 personer |
Total: 45 min
Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
250-300 g svinemørbrad
15 g smør eller 1 spsk olivenolie
2 skalotteløg (finthakket)
2 porrer (skrå skiver)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk lys vineddike
2 dl bouillon
1 dl piskefløde evt. majsstivelse eller sovsejævner
1-2 spsk saltede kapers (skyllede)
2-3 tsk dijonsennep salt og peber
Tilbehør: hakket persille, kartofler, kartoffelmos, ris, korn eller pasta
Sådan laver du mørbradgryde med flødesovs
- Skær den afpudsede mørbrad i skiver og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie.
- Tag kødet op og steg skalotteløg og porrer bløde.
- Tilsæt hvidløg og steg i 1 min. Tilsæt vineddike og kog det ind.
PRØV OGSÅ: Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs - Tilsæt bouillon og giv det et opkog. Tilsæt fløde og kog sovsen igennem til passende konsistens. Jævn evt. med majsstivelse eller sovsejævner.
- Tilsæt afdryppede kapers og smag til med sennep, salt og peber. Læg kødet tilbage i sovsen og kog den igennem.
- Servér mørbradgryden med et drys persille og det valgte tilbehør.
Tip: Tilsæt evt. også lidt friskhakket basilikum sammen med persillen.