Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrifft på Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
Foto: Maria P Den skønne klassiske mørbradgryde har fået syrligt selskab af friske æbler - mums!

Opskrift på mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Denne mørbradgryde ligner måske ikke den, du kender. Retten har nemlig fået syrligt selskab af friske æbler, men indeholder stadig bacon, løg og svampe.

40 minutter
Print
Mørbradgryde med bacon, æbler til 4 personer

Mørbradgryde:
1 svinemørbrad
1 spsk. smør (eller olie)
100 g bacon
2 løg
250 g champignons
2 røde æbler
2½ dl madlavningfløde (8%)
evt. 2 fed hvidløg
1 bundt persille

Tilbehør:
½ savojkål
kogte ris eller perlebyg, - rug eller spelt (beregn 1 dl rå ris/perler pr. person)

Sådan laver du mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Mørbradgryde:


1. Fjern evt. sener og hinder fra mørbraden. Skær den i 2 cm tykke skiver. 

2. Varm smør eller olie på en pande og brun kødet ved høj varme på begge sider. Læg kødet på en tallerken.

3. Skær baconen i terninger og hak løgene.

4. Steg bacon og løg på panden, til begge dele er gyldenbrunt.


5. Skær champignonerne i kvarte og steg dem sammen med bacon og løg, til
svampene er brune.

PRØV OGSÅ: Vietnamesisk mørbradgryde

6. Skær æblerne i skiver og bland dem med bacon, løg, svampe og kød på panden. Tilsæt fløde og evt. presset hvidløg og kog forsigtigt op. Lad retten simre i 5 min., og smag til med salt og peber. Spæd evt. sovsen med vand, hvis den er blevet for tyk.

Tilbehør:
7. Skær kålen i strimler og kom dem i en gryde med 1 dl vand og krydr med
salt. Damp kålen i ca. 5 min., til den er mør med lidt bid.


8. Lad kålen dryppe af og anret den på bunden af et fad. Anret mørbradgryden
ovenpå og drys med hakket persille. Servér med kogte ris eller perler.

Sådan steger du mørbradkød

Svinekød er magert og mørt kød. Derfor skal det tilberedes i kort tid og lidt forsigtigt for ikke at blive tørt. Brun kødet flot på begge sider i varmt smør eller olie og stil det til side.


Gør resten af gryderetten klar, og lad først kødet simre med til sidst. Så får du en dejlig gryderet med saftigt og mørt mørbradkød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mørbradgryde, Svin, Dansk mad og Hovedret