
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
Mørbradgryde er en kendt og elsket ret, som for alvor fik en opblomstring i 1960'erne. Her får du den helt klassiske version af mørbradgryden med bacon, løg og pølser.
Ingredienser
150 g bacon
2 løg
150 g champignon
1 svinemørbrad (afpudset, ca. 450 g)
150 g wienerpølser
3 gulerødder
1-2 tsk. paprika
1 dåse hakkede tomater
¼ l piskefløde
salt og peber
Pynt:
timian
Tilbehør:
f.eks. kogte ris
Sådan laver du mørbradgryde
1. Skær bacon i skiver og derefter i små stykker.
2. Hak løgene fint, og skær de rengjorte champignon i skiver.
3. Svits bacon, løg og champignon i en stor stegegryde.
4. Skær mørbraden i grove terninger, og svits kødet i gryden, til det har fået lidt stegeskorpe.
5. Skær pølserne i små stykker, og lad dem brune en smule af.
6. Skær gulerødderne i terninger, og kom dem i gryden sammen med paprika, tomater og fløde, og lad det hele småkoge i 35-40 min. Smag til med salt og peber.
7. Drys med timian inden servering, og servér f.eks. kogte ris til retten.
GODE GRYDERETTER
Der blev serveret mange gryderetter i 60’erne, tilberedt i forvejen og varmet op i huj og hast, samtidig med at risene eller kartoflerne kogte færdige.
En gryderet var praktisk, da den mættede mange munde og smagte dejligt.