
SPONSORERET indhold
Tagliatelle med aubergine og salvie
Åh, dejlige udskældte kulhydrater, hvor vi dog elsker jer! Pasta kan være så simpelt og så godt og varieres i det uendelige … Her får du opskriften på en skøn vegetarisk pastaret.
4 personer |
Total: 15 min
Ingredienser
400 g tagliatelle (båndpasta)
2 mellemstore auberginer eller 6 små
1 fed hvidløg, pillet og fintsnittet
½ dl jomfruolivenolie
1 spsk. frisk salvie, ca. 10-12 blade
1 spsk. saltede kapers skyllet og tørret
1 spsk. smør
salt og peber fra kværn
friskrevet parmesan – så meget hjertet lyster!
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente. Til denne ret kan bruges både tørret eller frisk pasta.
- Snit auberginerne til små både, og svits dem sprøde sammen med hvidløget i olivenolie, mens pastaen koger. Tag auberginerne op, når de er sprøde.
- Vend derefter salvie og kapers i olien, så begge dele bliver sprøde.
- Kom auberginerne i en høj pande, hvor pastaen også kan være. Kom en spsk. olivenolie på.
- Tag pastaen op med en hulske, så der er lidt vand ved, og vend den sammen med smør og auberginer i ca. 1 minut.
- Tag panden af blusset, krydr med salt og peber, og vend rundt med kapers og salvie.
- Riv masser af parmesan over, og server.
Kog perfekt pasta
- Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
- Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.
- Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
- Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
- Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.