
Påskemacarons - opskrift fra Hendes Verden
Påskemacarons
Lækre macarons til påske - de fine og florlette kager passer perfekt på kaffebordet til påske.
plate
(ca. 15 stk.)
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
200 g flormelis
100 g smuttede og fintblendede mandler
80 g æggehvider (2-3 stk.)
25 g sukker
gul levnedsmiddelfarve
Hvid chokoladecreme:
1 dl. piskefløde
100 g. hvid chokolade
- Start med chokoladecremen. Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Smelt hakket hvid chokolade heri. Køl blandingen helt af i køleskab, gerne natten over. Pisk det cremet.
- Sigt flormelis ned i en skål. Vend de blendede mandler i. Pisk stuetempererede æggehvider stive i en skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til en sej marengs.
- Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet. Farv marengsen med levnedsmiddelfarve. Hæld blandingen i sprøjtepose med en 10 mm’s tylle, og sprøjt den ud i cirkler med en diameter på 3 cm på en bageplade med bagepapir.
- Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden du bager dem i en forvarmet ovn ved 150 gr. varmluft i 12-15 min. Lad kagerne køle helt af, inden de løftes fra pladen med en paletkniv
- Kom chokoladecremen i en sprøjtepose, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg den anden halvdel på kagen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Påske og Bageopskrifter
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: