Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

vegetarret
Foto: Nicolai Mørk

Pasta med citron, grønt & tomat

Mættende ret med masser af power. Perfekt til dig, der har lyst til en kødløs dag.

4
Print

1 spsk kokos- eller olivenolie
1 hakket løg
2 fed finthakkede hvidløg
2 spsk groftreven frisk ingefær
1-2 spsk finthakket frisk gurkemejerod eller 1 tsk gurkemeje
1-2 udkernede, finthakkede chilier
2 dåser flåede, hakkede tomater
tyndskåret skal af 1 ubehandlet citron
1 dl små røde linser
4-5 dl grønsagsbouillon
1 tsk flaget havsalt
peber
evt. lidt sukker
1 stor håndfuld broccolibuketter, simonekål eller grøn blomkål
1 mellemstor courgette i tern, stave eller lange bånd
125 g grønne bønner
150-200 g kogt fuldkornspasta
Servering:
1 dl græsk yoghurt
basilikum eller koriander

Energi pr. person:
400 Kcal
Fedt:
18 %
Protein:
21 %
Kulhydrant:
61 %

Sådan gør du:

Varm olien og sauter løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje samt chili under omrøring i 1-2 minutter. Kom tomater, citronskal samt linser og bouillon i gryden og lad det hele snurre i 15-20 minutter under låg. Rør grønsagerne i og kog videre i 6-7 minutter. Vend den kogte pasta i mod slutningen og varm det hele godt igennem. Smag retten til og server den med iskold yoghurt og friske krydderurter.

Tip! Det er klart det bedste valg at købe ubehandlede eller økologiske citroner, når man vil bruge skallen. Alternativt kan man skrubbe de behandlede citroner under den varme hane med en god stiv børste.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Pastaretter og Aftensmad