Pastasalat med et væld af grøntsager
Foto: Betina Hastoft Nemt, let og lækkert - en skøn pastasalat med masser af grøntsager går du aldrig galt i byen med.

Pastasalat med et væld af grøntsager

Lækker pastasalat med parmaskinke og masser af grøntsager - det er nem og lækker mad, som de fleste kan li'. Opskriften finder du lige her:

printer Print
clock 25 minutter
plate 4 personer

250 g penne pasta
200 g haricot vert bønner
190 g ovnbagte tomater (1 glas fra Urtekram)
1 bundt baby gulerødder med top
1 bundt forårsløg
100 g parmaskinke
4 spsk. hvid balsamico
1 dl koldpresset jomfruolivenolie
salt og peber

Sådan laver du pastasalat med masser af grønt

  1. Kog pasta efter pakkens anvisning i vand med salt. Pastaen skal være al dente.
  2. Afkøl pastaen under koldt vand i et dørslag.
  3. Nip bønner, og skyl dem. Damp dem i 3-4 min. Afkøl dem under koldt vand i dørslaget.
  4. Bland pasta og bønner i en stor skål. Tilsæt ovnbagte tomater, og bland rundt.
  5. Skyl gulerødder, og skær top og bund fra. Gem lidt at toppen. Skyl gulerodstoppene grundigt, og hak groft. Skyl forårsløg, og skær dem i skiver på skrå.
  6. Tænd ovnen på 200 gr. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg parmaskinke på pladen. Bag skinken i ovnen i 8 min., til den er sprød.
  7. Bland gulerødder og forårsløg godt rundt i pastaen. Vend pastasalaten sammen med balsamico og olivenolie. Krydr med salt og peber. Pynt med hakket gulerodstop, og drys med sprød parmaskinke
Se, hvad vi ellers skriver om: Pastasalat, Nem aftensmad, Hovedret, Frokost og Tilbehør