Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Pavlova
Foto: Mikkel Adsbøl

Pavlova med kiwi

Smag en ægte Pavlova med knasende sprødt ydre og et blødt hjerte.

plate 8-10 personer
printer Print

3 æggehvider af mellemstore æg
½ tsk. vaniljeessens
3 3/4 dl sukker
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. vineddike
4 spsk. kogende vand
Desuden:
1 springform, 22 cm i diameter
bagepapir
1 spsk. smeltet smør
2-3 tsk. majsstivelse
Pynt:
4 dl piskefløde
3-5 kiwifrugter
1 dl blåbær
evt. frisk mynte til pynt

  1. 1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5-10 min.
  2. 2. Smør en springform (22 cm i diameter) med lidt smør. Klip bagepapir til – først en rund bund, så papir til formens sider. Kom bagepapiret i formen, og pensl det med smeltet smør. Sigt majsstivelse over smørret. Kom marengsen i formen. Bag Pavlovaen i ovnen ved 180 gr. i 10 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag kagen videre 50 min. Sluk for ovnen, og lad Pavlovaen køle helt af. Den skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  3. 3. Pisk fløden til skum, og fordel den over Pavlovaen. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i tern. Fordel ternene over flødeskummet sammen med blåbær, og pynt evt. med frisk mynte.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pavlova, Marengs og Dessert