Opskrift på Mette Blomsterbergs plumkage
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs plumkage.

Opskrift på Mette Blomsterbergs plumkage

Blomsterbergs plumkage

Vi bager en skøn plumkage, for på denne tid af året kan der ikke komme for mange gode sager i en kage.

printer Print
plate Kage til ca. 12 personer

Mette Blomsterbergs plumkage

Fyld:
50 g rosiner
50 g syltet appelsinskal i tern
50 g valnødder, grofthakkede
50 g usaltede pistaciekerner, grofthakkede
50 g hele røde cocktailbær
1 spsk hvedemel.


Dej:
150 g sukker
100 g ren rå marcipan
150 g smør, stuetempereret
3 æg
150 g hvedemel

Sådan laver du Mette Blomsterbergs plumkage

  1. Alt fyldet vendes sammen med hvedemelet. Ælt sukker og marcipan sammen med hænderne. Tilsæt smørret, en anelse ad gangen – det er vigtigt at få marcipanklumperne helt væk, før der tilsættes yderligere smør.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen. Hele den fedtede masse kommes op i en røreskål. Heri sigtes 150 g mel og fyldet tilsættes. Vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet dej. 
  3. Fordel dejen i en springform, diam. ca. 22 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – oliér formen, før du lægger papiret i.
  4. Klip en rund cirkel bagepapir til bunden samt én lang strimmel til siden, så du undgår folder i papiret – og dermed kagen.
  5. Plumkagen bages ved 165 grader ca. 35-40 minutter, tages ud af formen og afkøles.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs julehjerter

SE OGSÅ: Blomsterbergs julekarameller

3 gode råd til plumkagen

  1. Vælg hel sukat og appelsin- eller pomeransskal, hvis du kan skaffe den. Prøv i delikatesseforretninger, hos etniske grønthandlere og i velassorterede supermarkeder.
  2. Andre tørrede frugter, abrikos f.eks., kan erstatte nogle af dem, der er opgivet i opskriften.
  3. Kagen kan evt. dryppes med nogle skefulde cognac og trække nogle dage inden serveringen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Julebag, Kage og Dessert