Opskrift på Mette Blomsterbergs plumkage
SPONSORERET indhold

Blomsterbergs plumkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vi bager en skøn plumkage, for på denne tid af året kan der ikke komme for mange gode sager i en kage.

Af: Mette Blomsterberg Foto: John Bendtsen
08. sep. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
Kage til ca. 12 personer

Ingredienser

Mette Blomsterbergs plumkage

Fyld:
50 g rosiner
50 g syltet appelsinskal i tern
50 g valnødder, grofthakkede
50 g usaltede pistaciekerner, grofthakkede
50 g hele røde cocktailbær
1 spsk hvedemel.


Dej:
150 g sukker
100 g ren rå marcipan
150 g smør, stuetempereret
3 æg
150 g hvedemel

Sådan laver du Mette Blomsterbergs plumkage

  1. Alt fyldet vendes sammen med hvedemelet. Ælt sukker og marcipan sammen med hænderne. Tilsæt smørret, en anelse ad gangen – det er vigtigt at få marcipanklumperne helt væk, før der tilsættes yderligere smør.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen. Hele den fedtede masse kommes op i en røreskål. Heri sigtes 150 g mel og fyldet tilsættes. Vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet dej. 
  3. Fordel dejen i en springform, diam. ca. 22 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – oliér formen, før du lægger papiret i.
  4. Klip en rund cirkel bagepapir til bunden samt én lang strimmel til siden, så du undgår folder i papiret – og dermed kagen.
  5. Plumkagen bages ved 165 grader ca. 35-40 minutter, tages ud af formen og afkøles.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs julehjerter

SE OGSÅ: Blomsterbergs julekarameller