Polenta på friske majs med flåede tomater
SPONSORERET indhold

Polenta på friske majs med flåede tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Polenta smager herligt og især hvis den laves på friske majs. Denne ret smager også særligt skønt, hvis du får fat i nogle gode, solmodne tomater med masser af smag.

Af: Mira Arkin Foto: Chris Tonnesen
20. okt. 2020 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

Flåede tomater:

  • 600 g kødfulde tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 25 g smør
  • salt og peber

Polenta:

  • 3 majskolber
  • ½ l sødmælk
  • ½ l vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g majsgryn
  • 25 g smør
  • 50 g parmesan, revet
  • sort peber

Sådan gør du:

  1. Flåede tomater: Skyl tomaterne, og skær et lille kryds i bunden af hver tomat. Fyld en stor gryde med vand, og bring til kogepunktet. Kom tomaterne i det spilkogende vand i 1 minut.
  2. Tag dem op med en hulske, og skyl med koldt vand. Nu kan skindet let pilles af tomaterne. Skær de flåede tomater i kvarter.
  3. Pil hvidløgsfeddet, og skær det i tynde skiver. Skyl rosmarinkvisten, og hak den. Smelt smør i en pande, og kom hvidløg i sammen med de flåede tomater og rosmarin, og vend sammen et par minutter. Tomaterne skal kun lige varmes igennem. Krydr med salt og peber.
  4. Polenta: Skær majskornene fra kolberne. Kom sødmælk og vand i en gryde med det grove salt, og bring til kogepunktet. Tilsæt majsgryn, mens der piskes, og fortsæt, til det tykner. Kom så majskernerne i, og lad det stå og boble i 15-20 minutter, og rør godt undervejs.
  5. Tilsæt smør og parmesan, og smag godt til med sort peber og derpå med lidt salt (pas på, for parmesanen har saltet lidt i forvejen). Servér den varme polenta med flåede tomater henover.

Anbefalet til dig