
Pommes duchesse
Pommes duchesse er dejligt tilbehør til f.eks. en god steg eller som festligt og lidt anderledes tilbehør til en festmiddag, fødselsdag eller nytårsaften. Her får du en lækker opskrift på pommes duchesse, som du nemt selv kan lave og forkæle dine gæster med. Sådan laver du pommes duchesse:
preparation
Tilberedelsestid: 10 minutter
cooking
Arbejdstid: 30 minutter
totaltime
Total: 40 minutter
plate
4 personer
Ingredienser
- 1 kg kartofler velegnede til kartoffelmos
- 50 g smør
- 2 æggeblommer
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skræl kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne. Rør smørret i. Tilsæt æggeblommer, salt og peber.
- Kom mosen i en sprøjtepose, og lav små toppe på bagepapir. Bag dem ved 250 gr. i ca. 10 min., til de er gyldne på toppen og gennembagte.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Nytårsmenu og Tilbehør
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: