Græskartærte opskrift
SPONSORERET indhold

Pumpkin pie med ahorn-flødeskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Thanksgiving falder i november, hvor der også er sæson for græskar. Derfor er den amerikanske pumpkin pie, eller græskartærte på dansk, selvskrevet som indslag på bordet. Græskartærten er også super god til Halloween.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
11. okt. 2021 | Opskrift | ALT for damerne
Græskartærte til 7-8 personer | Total: 2 timer

Ingredienser

1 medium hokkaido græskar

Dej til græskartærte
260 g hvedemel
1 spsk sukker
110 g koldt smør
2-4 spsk koldt vand

Fyld til græskartærte
225 g kondenseret mælk på dåse (indkogt mælk med sukker)
200 g sukker
¼ tsk stødt revet muskat
¼ tsk stødt ingefær
¾ tsk stødt kanel
1 æg

Tilbehør til græskartærte
2 dl piskefløde
2 spsk ahornsirup
2 spsk sukker
1 tsk stødt kanel

Sådan laver du græskartærte

  1. Begynd med græskaret. Tænd ovnen på 200 grader. Del græskarret i to og skrab kernerne ud. Dæk hvert stykke græskar med sølvpapir og bag det mørt i ovnen i 1½ time. Tag græskarret ud og lad det køle lidt ned.
    Pssst - gem græskarkernerne og lav dem til lækre snacks. Se her, hvordan du gør: Sådan rister du de perfekte græskarkerner
  2. Bland mel og sukker, og smuldr smørret heri. Saml dejen med koldt vand – lidt ad gangen. Det hele gøres hurtigt og nemt i en foodprocessor, men kan også gøres i hånden. Saml dejen og klem den sammen til en flad, rund bolle.
  3. Pak den ind i plastfolie, og kom den i køleskabet i 30 min.
  4. Skrab græskarkødet ud og vej det af, så der er 425 g. Kom det i en skål sammen med kondenseret mælk, æg, sukker og krydderier. Brug en stavblender eller en foodprocessor til at blende det sammen til en ensartet masse. Tænd ovnen på 175 grader.
  5. Rul dejen ud til 3-4 mm tykkelse og kom den i en tærteform på ca. 25 cm i diameter. Skær kanterne til og hæld græskarmassen i. Bag tærten i 30-40 min. Lad den køle af inden den skal spises.
  6. Pisk fløde og ahornsirup til skum. Bland sukker og kanel sammen til kanelsukker. Servér kagen med en klat flødeksum og et drys kanelsukker.

    Se også: Bagte græskar med græskarmayonnaise