Rabarber-islagkage på sprød ingefærbund
SPONSORERET indhold

Rabarber-islagkage på sprød ingefærbund

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne dessert er lavet på de smukke vinrabarber, som giver den særegne lyse pink farve. Isen er syrligsød og cremet, og smager skønt samme med den skarpe og sprøde ingefærbund.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
21. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Ingefærbund:
250 g ingefærsmåkager, alternativt digestivekiks + ½ tsk stødt ingefær
100 g smør, smeltet
Iscreme:
500 g rabarber, frosne kan også bruges
100 g sukker
1 vaniljestang, skåret igennem på langs
1 usprøjtet citron, saften herfra
0,5 dl vand
Iscreme:
4 dl piskefløde
1 ½ dl sødmælk
1 spsk vaniljekorn og –skal fra vaniljekværnen – eller korn fra to stænger vanilje
8 økologiske æggeblommer
175 g sukker

Sådan gør du:

Bund:
Knus ingefærsmåkagerne i en foodprocessor, og tilsæt det smeltede smør. Blend, indtil massen har konsistens som vådt sand. Tryk massen ned i en smurt springform, og bag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter. Lad bunden køle helt af.

Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på ca 2-3 cm. Kom dem i en gryde over svag varme sammen med de øvrige ingredienser, og lad rabarberne simre med låg på, til de er akkurat møre – men ikke fuldstændig udkogte. Det tager ca 8-10 minutter. Tag kompotten af varmen, og stil den til side, imens du laver iscremen.

Varm forsigtigt fløde, mælk og vanilje op til kogepunktet, tag gryden af varmen og lad flødeblandingen stå og trække i 15-20 minutter. Det intensiverer den skønne smag af vanilje i iscremen.

Pisk æggeblommerne med sukkeret, til massen er lys og skummende. Varm flødeblandingen op igen, og hæld den i en tynd stråle over æggesnapsen. Hæld derefter cremen tilbage i gryden, skru svagt op for varmen og lad den forsigtigt tykne, mens du konstant rører. Det tager ca 6-7 minutter, og det betaler sig at være tålmodig – for hvis cremen koger, begynder blommerne at koagulere og klumpe. Lad cremen køle helt ned.

Vend den helt afkølede kompot i flødecremen, hæld den over ingefærbunden og sæt formen i fryseren i mindst 6 timer.

PRØV OGSÅ: Brownie med hvid og mørk chokolade