Opskrift på råkost og tzatziki
SPONSORERET indhold

Råkost og tzatziki

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du to opskrifter på lækkert tilbehør, som gør sig godt sammen med en hakkebøf eller ovnbagt laks. Så får du et sundt måltid med få kalorier.

Af: Majbritt Louring Engell/www.netslank.dk Foto: Mikkel Adsbøl
24. mar. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Råkost af knold og rod
1 knoldselleri (ca. 300 gram)
500 g gulerødder
1 stort æble eller to små
3 spsk hørfrø
2 spsk rapsolie med citron eller olivenolie
1 spsk sesamolie eller trøffelolie
saften og skallen fra 1 citron (øko)
30 g tørret abrikos
lidt salt og peber
10 g gojibær
20 g valnødder


Tzatziki af knold og rod
Groftrevet knoldselleri og gulerod, ca. 500 g
500 g fromage frais
1 fed hvidløg
evt. 1 knsp gurkemeje
2 spsk oliven olie
saften fra en lime
en håndfuld frisk persille
200 g cherrytomater
lidt salt og peber

Tip til tilbehør:
2 tortillaer (lille størrelse)
250 g kylling filet

Sådan laver du råkost og tzatziki

Råkost

  1. Skræl hele sellerien og gulerødderne.
  2. Riv det hele i en foodprocessor. Tag halvdelen af portionen fra til dagen efter. Vend det evt. i lidt friskpresset citronsaft. Opbevar det i en beholder eller frysepose i køleskabet. Fjern kernehuset på æblet og riv det eller brug foodprocessoren igen.
  3. Rist hørfrøene på en tør pande i ca 3-4 min. Ryst undervejs.
  4. Bland råkosten af de revne grøntsager, to slags olie, citronsaft og citronskal, og ristede hørfrø samt lidt salt og peber.
  5. Hak abrikoserne meget fint. Drys dem over salaten sammen med valnødder og gojibær.

300 kcal pr portion.

Tzatziki

  1. Bland knoldsellerien og gulerødderne med fromage frais, fintrevet hvidløg, gurkemeje, saften fra limefrugten, friskhakket persille, olie og lidt salt og peber. Servér det i en skål.
  2. Skyld tomaterne og server dem på et fad. Steg kyllingen på en pande eller i ovnen. Lun tortillaen og servér den sammen med kylling, tomat og tortillaer.

500 kcal pr portion.