Ingredienser
Arbejdstid: 1 time.
Koge/stegetid: 1 time og 45 min.
Ikke fryse-egnet
1½-2 kg ribbenssteg med ridset svær
1 tsk groft salt
2+1 spsk friske timianblade
1 kg spiseæbler
1 løg
1 kg jordskokker
½ spsk olivenolie
majsstivelse eller sovsejævner
salt og peber
Tilbehør:
kogte kartofler og sovs
- Tjek, at sværen er ridset korrekt, helt ned til kødet – også ude i siderne. Gnid salt og timian ned mellem sværene og læg stegen på en rist over en bradepande. Læg 1 æble og 1 løg skåret i kvarter i bradepanden og hæld ¾-1 liter vand ved. Sæt det hele i ovnen, tænd på 200 grader og lad det stege 5 kvarter. Tilsæt mere vand, hvis bradepanden koger tør.
- Skræl jordskokkerne og skær dem i grove stykker. Vask eller skræl æblerne og skær dem i kvarter uden kernehus. Vend æbler og jordskokker med olivenolie, timianblade, salt og peber.
- Løft risten af bradepanden og si fonden over i en gryde (pres evt. æble og løg gennem sigten). Bred æbler og jordskokker ud i bradepanden, sæt risten med stegen oven på igen og sæt det i ovnen ca. 20 min. – til sværen er sprød og grønsagerne møre.
- Jævn sovsen og smag til med salt og peber. Skær stegen i skiver og anret med æbler og jordskokker. Giv kogte kartofler og sovs til.