
Foto: Hjemmelavet rødkål med balsamico
Opskrift på rødkål med balsamico
Hjemmelavet rødkål med balsamico
Jeg bruger altid andefedt, fordi det giver rødkålen en dejlig dyb smag og en flot glans.
Af Trine Hahnemann
Til seks personer:
1 rødkål, uden stok og skåret tyndt
4 spsk andefedt (alternativt smør)
1 helt løg
4 dl rødvin
100 g brun farin
1 kanelstang
10 hele nelliker
5 kapsler kardemomme
4 spsk ribsgelé
1 dl eddike balsamico
salt og friskkværnet peber.
Svits rødkålen i andefedtet ved mellemvarme, til den skinner – den må ikke brune. Tilsæt resten af ingredienserne og krydr med salt og peber. Læg låg på, og lad det simre 2 timer.
Tag løget op, og krydr igen med salt og friskkværnet peber. Smag også, om der skal lidt ekstra balsamico i.
Tip:
Jeg bruger altid andefedt, fordi det giver rødkålen en dejlig dyb smag og en flot glans.
Julens klassiske opskrifter
Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkål, Julemad og Mortensaften
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: