Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på hjemmelavet rødkål med balsamico
Foto: Henrik Freek Hjemmelavet rødkål med balsamico

Opskrift på rødkål med balsamico

Hjemmelavet rødkål med balsamico

Jeg bruger altid andefedt, fordi det giver rødkålen en dejlig dyb smag og en flot glans.

Til seks personer:
1 rødkål, uden stok og skåret tyndt
4 spsk andefedt (alternativt smør)
1 helt løg
4 dl rødvin
100 g brun farin
1 kanelstang
10 hele nelliker
5 kapsler kardemomme
4 spsk ribsgelé
1 dl eddike balsamico
salt og friskkværnet peber.

Svits rødkålen i andefedtet ved mellemvarme, til den skinner – den må ikke brune. Tilsæt resten af ingredienserne og krydr med salt og peber. Læg låg på, og lad det simre 2 timer.

Tag løget op, og krydr igen med salt og friskkværnet peber. Smag også, om der skal lidt ekstra balsamico i.

Tip:

Jeg bruger altid andefedt, fordi det giver rødkålen en dejlig dyb smag og en flot glans.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkål, Julemad og Mortensaften