Rødbede- og valnøddekage med ingefær
Foto: Martin Dyrløv Mums! Flot og velsmagende kage.

Rødbede- og valnøddekage med ingefær

Friske rødbeder giver både smag og farve og til denne saftige kage, som er pyntet med glasur af mørk chokolade.

printer Print

Kage:

250 g skrællede rødbeder
1 æble
200 g sukker
150 g farin
3 æg
100 g smeltet smør
1 dl koldpresset olie (solsikke eller raps)
fintrevet skal af 1 citron eller appelsin (øko)
250 g hvedemel (gerne kagemel)
1 ½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g hakkede valnødder
75 g syltet ingefær

Endvidere:

10 g smør + lidt mel til formen

Glasur:

100 g mørk chokolade
1dl piskefløde

Pynt:

30 g valnødder
25 g syltet ingefær

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Smør en randform (24 cm) med smør, drys med mel, og slå overskydende mel ud af formen. 
  2. Kage: Skær skrællede rødbeder og æble i mindre stykker, og hak dem i en foodprocessor.
  3. Tilsæt sukker, farin, æg, smeltet smør, olie og citrusskal, og blend det godt sammen. Hæld blandingen i en skål.
  4. Sigt mel og bagepulver over rødbedeblandingen, og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Tilsæt grofthakkede valnødder og finthakket syltet ingefær.
  5. Hæld dejen i formen, og sæt den i ovnen. Skru ned til 200 grader efter de første 5 min., og bag kagen i 30-35 min. mere.
  6. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt formen på en rist i 10-15 min. Vend så kagen ud på risten, og afkøl fuldstændig.
  7. Glasur: Hak chokoladen, og hæld den i en skål. Giv fløden et stille opkog, og hæld den over chokoladen.
  8. Lad det stå i 1 minut, og rør det så forsigtigt sammen. Køl af til stuetemperatur, og hæld glasuren over kagen. Pynt med hakkede valnødder og syltet ingefær.

Tip

Uden foodprocessor kan du rive rødbederne, og piske dem sammen med de øvrige ingredienser.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Rødbeder, Dessert og Bageopskrifter