Rødbede- og valnøddekage med ingefær
SPONSORERET indhold

Rødbede- og valnøddekage med ingefær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Friske rødbeder giver både smag og farve og til denne saftige kage, som er pyntet med glasur af mørk chokolade.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
28. okt. 2019 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Kage:

250 g skrællede rødbeder
1 æble
200 g sukker
150 g farin
3 æg
100 g smeltet smør
1 dl koldpresset olie (solsikke eller raps)
fintrevet skal af 1 citron eller appelsin (øko)
250 g hvedemel (gerne kagemel)
1 ½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g hakkede valnødder
75 g syltet ingefær

Endvidere:

10 g smør + lidt mel til formen

Glasur:

100 g mørk chokolade
1dl piskefløde

Pynt:

30 g valnødder
25 g syltet ingefær

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Smør en randform (24 cm) med smør, drys med mel, og slå overskydende mel ud af formen. 
  2. Kage: Skær skrællede rødbeder og æble i mindre stykker, og hak dem i en foodprocessor.
  3. Tilsæt sukker, farin, æg, smeltet smør, olie og citrusskal, og blend det godt sammen. Hæld blandingen i en skål.
  4. Sigt mel og bagepulver over rødbedeblandingen, og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Tilsæt grofthakkede valnødder og finthakket syltet ingefær.
  5. Hæld dejen i formen, og sæt den i ovnen. Skru ned til 200 grader efter de første 5 min., og bag kagen i 30-35 min. mere.
  6. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt formen på en rist i 10-15 min. Vend så kagen ud på risten, og afkøl fuldstændig.
  7. Glasur: Hak chokoladen, og hæld den i en skål. Giv fløden et stille opkog, og hæld den over chokoladen.
  8. Lad det stå i 1 minut, og rør det så forsigtigt sammen. Køl af til stuetemperatur, og hæld glasuren over kagen. Pynt med hakkede valnødder og syltet ingefær.

Anbefalet til dig