Rosenkålssalat opskrift
Foto: Line Thit Klein Rosenkål med pancetta og citron

Rosenkålssalat opskrift

Rosenkål med pancetta og citron

printer Print
plate 7

700 g rosenkål
125 g pancetta i skiver
saft og revet skal af ½ ubehandlet citron

1 lille håndfuld frisk salvie.

Sådan laver du rosenkål

1. Klargør rosenkålen ved at skære det nederste af stokken af og fjerne de yderste, grove blade. Halver hvert kål.

2. Skær pancettaen i strimler, og kom strimlerne i en gryde. Lad dem stege til de bruner og bliver sprøde, ca. 10 min ved middelvarme. Rør jævnligt rundt i dem.

3. Tilsæt rosenkål og vend det sammen. Lad rosenkålen stege med i 4-5 min – de skal stadig være sprøde.

4. Tilsæt citronskal og -saft og drys med salvie.

Tip

Rosenkål bliver tit placeret i køkkenets skammekrog, men giv det en chance. Når den er sprød som her, og får modspil af citron og fyldig italiensk pancetta, er det en helt anden oplevelse end de udkogte knolde, som mange desværre er blevet udsat for.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rosenkål, Sunde salater, Dansk mad og Tilbehør