Salat med rodfrugter og kylling
Foto: Betina Hastoft Lun og mættende efterårssalat.

Salat med rodfrugter og kylling

Efterårets grøntsager smager eminent i en lækker salat. Prøv denne mættende efterårssalat med rødder, kylling og persillepesto.

printer Print
plate 4 personer

4 kyllingebryster med skind
8 gulerødder
3 persillerødder
4 spsk. olivenolie
salt og peber
3 kviste citrontimian

Persillepesto:

1 bundt bredbladet persille
100 g mandler
2½ dl rapsolie
2 spsk. æbleeddike

Desuden:

2 æbler

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Læg kyllingebryster i en bradepande.
  3. Skræl gulerødder og persillerødder. Skær rødderne i stave, og læg dem rundt om kyllingebrysterne.
  4. Dryp det hele med olivenolie, og krydr med salt, peber og citrontimian.
  5. Sæt bradepanden på midterste ovnribbem og steg i 35 min.
  6. Skær kyllingebryster i skiver, og bland sammen med de bagte rødder.
  7. Persillepesto: Skyl persille, og nip bladene fra stilken. Kom persillen i en hurtighakker sammen med mandler, olie og æbleeddike.
  8. Blend til en grov pesto. Spæd eventuelt til med mere olie, hvis konsistensen er for tyk.
  9. Skyl æbler, og skær dem i både. Bland æblebåde sammen med rødder og kylling.
  10. Dryp pesto over salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Efterårsmad, Kylling og Hovedret