Salatbåde med røget laksetatar
Foto: Betina Hastoft

Salatbåde med røget laksetatar - opskrift fra Hendes Verden

Salatbåde med røget laksetatar

Åbn ballet med en simpel hapser bestående af salatblade, røget laks og lidt dressing. Det er både nemt og lækkert.

plate (8 pers., når der serveres flere små retter)
printer Print

2 små hjertesalater
200 g røget laks i helt filetstykke
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. ahornsirup
3 spsk. hakket dild
1 spsk. citronsaft
salt, peber
1 dl græsk yoghurt
Pynt:
mynte eller dild
Tilbehør:
evt. ristede fluteskiver

  1. Del salaterne i blade, du skal bruge 16 blade i alt. Skyl bladene, og dup dem tørre. Fordel dem på et fad.
  2. Skær laksen i meget små tern, og kom dem i en skål. Vend laksen med sennep, ahornsirup og dild. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Fordel laksetataren på salatbladene. Pynt med yoghurt og mynte eller dild.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsforret, Laks og Forret